Press "Enter" to skip to content

11 angajați ai maternității Giulești – infectați cu stafilocolul auriu. Gabriela Firea: niciun copil nu a plecat bolnav de aici. Un copil a murit

11 medici angajați ai maternității Giulești ar fi fost depistați că sunt infectați cu stafilocolul auriu, potrivit Realitatea TV.
Numărul bebelușilor internați cu infecție stafilococica crește, însă Primăria Capitalei și Materniatea Giulești, în loc să investigheze situația, dau vină pe mame și pe presă pentru că ar dezinforma populația.

Miercuri seară a ajuns la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală al 15-lea bebeluș suspect de stafilococie acută. Medicii îi fac acum analize pentru a vedea dacă suspiciunea se confirmă. Până acum, 17 bebeluși au ajuns la spital, toți născuți la Maternitatea Giulești. La acest moment mai sunt 7 internați.

Nou-născuții au probleme ale cailor respiratorii, dar și erupții la nivelul pielii, dar sunt în stare stabilă, potrivit Digi24.

Reprezentanții maternității continuă însă să susțînă că e imposibil că infecția să fi fost luată de la ei și pun problema pe seama mamelor.

O mama a declarat, însă, pentru Digi24 că, în momentul în care a fost externat din maternitate, copilul deja avea pe piele o iritatie, dar medicii de acolo i-au spus că e totul bine, să meargă acasă. Peste două zile, ea s-a prezentat cu cel mic la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Firea și maternitatea acuză dezinformare

În același timp, însă, Primăria Capitalei a transmis miercuri un comunicat în care se spală pe mâini de orice responsabilitate.

Precizăm că maternitatea este în administrarea Primăriei București.

foto: G4Media.ro

Comments are closed.