Press "Enter" to skip to content

ABILITAXI – Servicii de transport gratuit pentru persoanele cu dizabilități

Primăria Capitalei a demarat un proiect pilot cu scopul de a veni în sprinijinul persoanelor  cu dizabilități, astfel, împreună cu asociația Re-Start Cauză Bună un număr de aproximativ 63.000 de cetățeni bucureșteni ce au diferite probleme locomotorii (conform  Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati) vor putea beneficia de transport gratuit, un număr de 4 mașini  vor fi la dizpoziția acestora. Din cele patru mașini doar una aparține primăriei, celelalte 3 vehicule  aparținând asociației RE-Start. Ce trebuie să știe cei care vor beneficia de acest serviciu este faptul că, pentru a putea beneficia de transportul gratuit este necesar ca dumnealor să-și facă o programare cu cel puțin 48 de ore înainte, dacă rezervarea a fost făcută,  la domiciliul soloicitantului se va deplasa un autovehicul special pregătit pentru nevoia solicitantului cât și un infirmier.

Acest nou serviciu poate fi accesat de luni până vineri,  în intervalul orar 09.00-17.00.

Proiectul pilot va fi susținut de Primăria Capitalei iar suma necesară implementării acestuia  se ridică la 730.000 lei, suma acordată de doamna primar asociației Re-Start care, la rândul ei va fi responsabilă de implementarea  proiectului.

Proiectul intitulat de altfel  ” ABILITaxi-Servicii  de transport gratuit pentru persoanele cu dizabilități „ a primit votul a 37 de consilieri generali, transformându-se astfel din punctul 10 de pe ordinea de zi a ședinței de consiliu general a Primăriei Capitalei  din data de 17.05.2018, într-un serviciu funcționabil (să sperăm), ce urmează să fie aplicat pentru cei care au nevoie.

Cristian R.

foto: pinterest

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.