Press "Enter" to skip to content

Aurelian Bădulescu rămâne viceprimar al Capitalei

Proiectul de hotărâre propus de grupul consilierilor generali PSD, ce viza revocarea sa din funcţie, nefiind introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei CGMB de joi.

„Avem proiectul de hotărâre, liste cu semnături – o treime dintre semnăturile consilierilor generali, precum şi decizia Comitetului executiv al PSD Bucureşti şi vă solicit introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect”, a declarat Honorius Circa, consilier general PSD.

Secretarul general al municipiului Bucureşti, Georgiana Zamfir, a spus însă că, având în vedere că şedinţa de joi a CGMB este ordinară, e necesar raport de specialitate.

„Proiectul s-a înregistrat, condiţiile s-au întrunit până în acest punct, dar avem nevoie de raportul de specialitate conform art. 44 din Legea 215 al compartimentului de resort din aparatul de specialitate al primarului”, a spus secretarul general.

Honorius Circa l-a contrazis însă pe secretarul general. „Ne referim la prevederile Legii 215 şi nu avem nevoie de raport. (…) Nu considerăm că e necesar raport de specialitate”, a menţionat el.

Miercuri, preşedintele PSD Bucureşti, Gabriel Mutu, anunţa că s-a decis retragerea sprijinului politic în cazul lui Aurelian Bădulescu pentru funcţia de viceprimar al Capitalei.

El preciza că joi va fi emisă o rezoluţie din partea PSD Bucureşti, care va fi pusă în aplicare în CGMB de către liderul de grup al consilierilor generali social-democraţi.

Potrivit acestuia, PSD Bucureşti a luat decizia retragerii sprijinului politic lui Bădulescu pentru că acesta nu înţelege că a fi membru de partid înseamnă respectarea deciziilor unei majorităţi din formaţiunea politică. 

Comments are closed.