Press "Enter" to skip to content

Care este stadiul şantierului de la Pasajul Domneşti

Referitor la materialele de presă conform cărora Pasajul Domnești este un proiect blocat și în care se induce ideea că din cauza Primăriei Capitalei stagnează aceste lucrări, Primăria Municipiului București face următoarele precizări:

Primăria Municipiului București efectuează toate demersurile necesare astfel încât obiectivele de investiții Pasajul Domnești – realizat de CNAIR, cât și „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralargire Bulevardul Ghencea” să se realizeze conform graficelor de lucrări, specialiștii Primăriei Capitalei colaborând îndeaproape cu toate instituțiile care necesită expertiză Municipalității.

Concret, odată cu aprobarea proiectului care presupune lărgirea și modernizarea bulevardului Ghencea (proiectul corelându-se cu Nodul Rutier de la Domnești care se află sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centură București) Primăria Municipiului București și-a asumat realizarea tuturor operațiunilor necesare pentru derularea proiectului:

– a realizat cadastrul exproprierilor suplimentare;

– a sprijinit CNAIR cu acțiunile de coordonare a rețelelor, Primăria Municipiului București, prin Comisia Tehnică de Circulație, realizând toate demersurile pentru obținerea avizelor.

Toate aceste operațiuni s-au realizat în luna martie a anului curent. Cu toate acestea, în dată de 31.08.2018, CNAIR a solicitat Primăriei Municipiului București, în plus față de acțiunile desfășurate de Municipalitate, să realizeze și rapoartele de evaluare a terenurilor expropriate, că urmare a faptului că, în cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu există servicii contractate de acest gen.

În consecință, astăzi, 5 octombrie, Primăria Municipiului București a înștiințat reprezentanții CNAIR, printr-o adresa oficială, să ridice aceste rapoarte de evaluare realizate de experții evaluatori ai Primăriei Capitalei, astfel încât, urmare a acestor documente, să se poată emite HG de exproprieri.

Reamintim faptul că în dată de 26 septembrie, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralargire Bulevardul Ghencea. Proiectul presupune lărgirea și modernizarea bulevardului Ghencea, pe o lungime de 6 km, începând de la capătul tramvaiului 41 și până la Șoseaua de Centură.

Nouă arteră va avea câte două benzi pe sens, linie de tramvai în zona mediană, piste de biciclete, trotuare cu o lățime de 6 m, spații verzi între trotuar și partea carosabilă (3m). Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate.

Se va realiza, de asemenea, un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) și o parcare  de tip Park&Rîde cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă până la 500 de locuri într-o dezvoltare ulterioară.

Comments are closed.