Press "Enter" to skip to content

Cum sfidează edilul sectorului 4 decizia judecătorilor. Municitorii lucrau ieri în parcarea de la Tineretului

Lucrările la o parcare cu 700 de locuri din Capitală au fost oprite în instanţă. Judecătorii Tribunalului București au suspendat pentru a doua oară hotărarea Consiliului Local din Sectorul 4 care aprobă amenajarea. Reprezentanții a două organizaţii neguvernamentale au contestat decizia primariei pentru că nu vor să fie distrusă o zonă verde. Cu toate acestea, miercuri după-amiază aproximativ 10 muncitori lucrau de zor în parcarea considerată ilegală de instanță. Mai mult, copacii au fost tăiați.
În dispută sunt 2,3 hectare de teren dintr-o zonă foarte râvnită de investitorii imobiliari. Este o parcelă de lângă Palatul Copiilor care a fost cedată de Primăria Capitalei administrației Sectorului 4. Primaria locală vrea să amenajeze acolo o parcare de 700 de locuri pentru cei care stau în blocurile din zonă. Proiectul a fost lansat oficial, dar ONG-urile au contestat deciziile Consiliului Local. De două ori. Între timp de pe teren au fost defrișați zeci de arbori. Conform planurilor, ar urma să fie replanți alți copaci după betonare. Locatarii din zonă se bucură şi nu prea.
În Capitală sunt amenajate doar 300 de mii de locuri de parcare și peste 2 milioane de mașini. Decizia judecatorilor de a opri lucrările la parcare poate fi contestată prin recurs în termen de cinci zile.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.