Press "Enter" to skip to content

Edilul Sectorului 2 despre U.E.F.A 2020: ”Mda, ce să vă spun… Este o întrebare de Radio Erevan, o chestie de genul asta”

 La ședința ordinară a Consiliului Local Sector 2, printre enigme precum ”De ce este mai curat în Sectorul 3 decât în Sectorul 2?”, ”De ce nu s-au finalizat lucrările de modernizare a școlilor din Sectorul 2?” s-a numărat și ”Există vreo solicitare din partea U.E.F.A. privind amenajarea de spații de vizionare și fan-zone în proximitatea Stadionului Național?”, denumită în continuare interpelare și adresată de către domnul consilier PNL Răzvan Zaharia primarului Sectorului 2.

Răspunsul domnului primar vine imediat: ”Mda, ce să vă spun… Este o întrebare de Radio Erevan, o chestie de genul asta.”

Conform spuselor domnului primar al Sectorului 2, Toader Mugur-Mihai, U.E.F.A. este doar supervizor, ci nu organizator; există câte un reprezentant în cadrul comitetului interministerial, iar aceștia sunt doar informați periodic privind stadiul organizării, neavând nicio obligație de a transmite direcții în acest sens.

”Nu există nicio solicitare de la U.E.F.A.”, afirmă Primarul Sectorului 2 al Municipiului București.

Reamintim faptul că, în anul 2013, România şi-a depus candidatura pentru organizarea în Capitală unor meciuri din cadrul Turneului final. În 2017 a fost acceptată candidatura, România și-a asumat obligațiile impuse de către U.E.F.A., precum aceea de a asigura condițiile desfășurării la standard internaționale a antrenamentelor, pe terenuri distinte de stadionul oficial. Astfel, au fost alese stadioanele STEAUA, RAPID, DINAMO și ARCUL DE TRIUMF.

De asemenea, o altă obligație asumată de către Guvernul României a fost construirea și modernizarea a 400 de terenuri de fotbal, conform comunicatului de presă emis de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (M.D.R.A.P.)

            În Sectorul 2 al Capitalei se regăsesc Stadionul Dinamo și Arena Națională.

În ceea ce privește Stadionul Dinamo, valoarea contractului pentru prestarea serviciilor de proiectare este de 310.500 lei (fără T.V.A.), potrivit datelor prezentate de M.D.R.A.P. Noul stadion va dispune de 18 000 de locuri, spații pentru echipe și oficiali, spații pentru mass-media, locuri destinate persoanelor cu dizabilități, spații de cazare pentru sportivi, un muzeu al clubului sportiv Dinamo, magazine, și va trebui să îndeplinească toate condițiile impuse de U.E.F.A.

Prima delegație oficială a U.E.F.A. va sosi în România în luna iulie 2019.

Comments are closed.