Press "Enter" to skip to content

Epopeea rușinii și a lipsei de bun simț, poartă numele de Bădulescu. Un vice-primar lipsit de valori și de calități democratice!

După cum ne-a obișnuit, nu doar prin emisiunile televizate, dl. Bădulescu dă dovadă de  lipsă de prudență, lipsă de caracter  dar și  de o nesimțire crasă, din punctul meu de vedere iesită din comun, doar că, de data asta vice-primarul Capitalei a cam sărit calul.

Iată de ce:                                                                                                                                                                                          

Cu toate că îmi este greu să reproduc cuvintele folosite de el,  cel atot-cunoscătorul în materie de Drept, voi încerca, folosindu-mă de tehnica utilizată de el cu măiestrie de altfel, și anume, lepădarea hainei moralității  pe care dumnealui o face la fiecare ședința a Consiliului General al Municipiului București, din păcate pentru alegători!

Păstrându-mi, așa cum am fost învățat, cei șapte ani de acasă și respectul vis-a-vis de cititori,  voi reproduce doar câteva cuvinte ale vice-primarului, adresate  tuturor consilierilor generali care au ”îndrăznit” să conteste proiectul de hotărâre introdus pe ordinea de zi extinsă, de către Primarul Capitalei care, subliniez a fost trimis, consilierilor generali, cu o seară înainte de ședința C.G.M.B.

Consilieri, aleși  de către dumneavoastră, votanți ai Bucureștiului, care v-ați rezervat dreptul legitim de a vota, după cum vă dictează rațiunea și bunul plac.

Așadar, iată cuvintele „acestui” expert în Drept, pe care unii dintre dumneavoastră,  l-ați  considerat de bună credință:

„Să vă văd acum, maimuțoilor…”

Considerați că aceste cuvinte, dacă le putem numi așa, sloave ce au fost  adresate opoziției, fără a ține cont de faptul că, printre adversarii politici ai dânsului se află doamne și domni, cu reale cunoștințe în mecanismele democrației și gestionare a  banului public, aduc aport consistent administrației locale?

Eu consider că e de datoria mea să dezmint această tendință de ridiculizare a ceea ce înseamnă dorințele cetățeanului.

Multe cuvinte pot izvorî din adevărata politică, bazată pe discuție, consens, rațiune, cumpătare și umor. Dar să ne fie cu iertare, toate aceste  elementele anterior menționate nu aparțin politicii duse de P.S.D respectiv Bădulescu, de nicio culoare.

În cele ce urmează vom explica și de ce?

Trist este însă că, nimeni, dar nimeni, din cei  în a căror sarcină le revine,  nu condamnă vocabularul de mahala folosit de Bădulescu.

Menționăm următoarele,  noi ăștia ”amărâții”, considerăm că, într-o democrație funcțională și nu iliberală, așa cum a a ajuns a noastră democrație, ”grație”, partidului din care și vice-primarul în cauză face parte, dar și Primarul Capitalei, ne atribuim dreptul de a tinde spre o politică corectă din punct de vedere funcțional, în care valorile stau la baza unei societăți.

Excludem din start, corupția, analfabetismul și interesul partidului( promovate pe față de PSD), în detrimentul cetățeanului. În pofida gesturilor  greu de înțeles a unui  Iordache, Bădălău, Dragnea, Tăriceanu ș.a.m.d.

Ca  susținător al capacității intelectuale, trebuie să remarc că, această Doamnă care astăzi conduce Capitala a decurs la manevre electorale ce îi știrbesc valoarea intelectuală, cu toate că are un discurs seducător, trebuie să-i remarcăm capacitățile discursive fără cusur dar care din păcăte a ales să și le desfășoare într-un cadru imoral ce ridică prostia la rang de virtute, cadru dezvoltat de P.S.D și care de altfel trimite România în groapa cu întuneric a Europei, argumente în acest sens, curg cu nemiluita dar nu cred că mai are rost să le amintim.

Revin și vă spun că  derapaje de acest gen sunt ferm sancționate în democrațiile funcționale, Marea Britanie, Franța constituie un expemplu, acestea reprezentând un etalon al bunului simț în materie de democrație și de consens în ceea ce înseamnă gestionarea bugetelor alocate pentru buna funcționare a administrației locale.

Dar  pentru că riscăm să  deviem de la discuție, vă propun să revenim pe meleagurile noastre și să defilăm cu ce avem.

Locuințele pentru medici, asistenți respectiv personal auxiliar, căci de la acest subiect s-a ajuns la un asemenea vocabular, prin urmare, se dorește achiziționarea a 177 de locuințe pentru medici și nu numai, un proiect  de 20 de milioane de Euro, alocați din bani publici, adică 6500 lei/m2.

Totuși un preț destul de mare, dar de…sănătatea nu are preț, nimic de obiectat, mai departe aflăm însă că procedura de achiziționare nu s-a făcut așa cum ar fi fost normal și anume prin SEAP ci, descoperim cu stupoare că programul de achiziționare a respectivelor locuințe a fost urcat pe site-ul Primăriei în urmă cu șapte luni iar conform legii 114/1996 invocată de vice-primar, pune la adăpost întreaga modalitate de achiziționare a locuințelor în cauză.

Atât timp cât această procdeură de achiziționare a locuințelor pentru medici a fost încărcată pe site-ul Primăriei de acum șapte luni, de ce acest proiect a fost trimis consilierilor generali cu o zi înaintea ședinței. De ce ?

Gurile rele ar spune că la mijloc s-ar afla interese proprii.

Cum cheltuirea banului public trebuie justificată corect, opoziția a fost cea care a făcut ceva în acest sens nu putem să nu amintim cuvintele consilierului general Cristian Olteanu:

P.N.L a fost de acord cu susținerea medicilor, nu putem vota pe ordinea de zi suplimentară. Nu vreau să fac aprecieri pe ceea ce am văzut aseară, nu pot să apreciez de ce s-a ales prețul ăsta…Discutăm la următoarea ședință. Acest proiect trebuie pus pe ordinea de zi chiar la început și nicidecum pe ordinea de zi suplimentară.

Cum era și firesc acest proiect nu a fost votat, cu toate că cei de la ALDE au votat pentru.

USR respectiv PNL au votat împotrivă, cei din urmă nefiind de acord cu suma exorbitantă și cu modalitatea in care au decis cei de la PSD să trateze un asmenea subiect cu implicații financiare consistente și cu efecte nefaste pentru buzunarul alegătorului.

Răducanu Cristian Andrei

foto: digi24

Comments are closed.