Press "Enter" to skip to content

Firea, filantropul de Dâmbovița, pe banii contribuabililor

Joia trecută a avut loc ședința de consiliu general al municipiului București. Printre altele, pe ordinea de zi, s-a aflat și proiectul de rectificare bugetară prin care Catedrala Mântuirii Neamului și alte lăcașe de cult  ar urma să primească 2,2 milioane de euro, după ce, la începutul anului în visteria Catedralei au fost trasferați, din bugetul local alte 3 milioane de euro.

În spațiul media au circulat zvonuri cum că suma acordată bisericilior, respectiv a Catedralei Mântuirii Neamului, ar urma să provină de la fondul pentru consolidarea clădirilor cu bulină roșie, tactică adoptată și de cei care se ocupă cu aplicarea programului de guvernare.

Amendamentul depus de  PSD și citit ”pe repede înainte”  de Anca Florea, privind rectificarea bugetară, prin care lăcașele de cult ar urma să primească suma respectivă, a stârnit indignare și repulsie în rândul consilierilor  celorlalte  formațiuni politice, iar  în semn de protest, aceștia au decis să iasă din sală și să boicoteze votul.

Prin urmare amendamentul a fost votat cu 31 de voturi pentru și 10 împotrivă.

 În acest sens, pentru a clarifica lucrurile, edilul șef  a afirmat că suma acordată celor ce se ocupă de administrarea lăcașelor de cult nu poate fi comparată cu suma acordată consolidării clădirilor și, fiind an centenar, acest proiect este de o importanță deosebită.

foto: agerpress

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.