Press "Enter" to skip to content

Gabriela Firea s-a angajat că va repara podul Constanța

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat, la sediul Primăriei Capitalei, împreună cu Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi directorul general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Constantin Axinia, un protocol de colaborare pentru reabilitarea unor obiective de infrastructură din Capitală, printre care se numără şi podul Constanţa. La întâlnire a fost prezent, de asemenea, şi Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache.

Primarul General, Gabriela Firea: „Prin semnarea acestui protocol Primăria Capitalei şi autorităţile centrale se angajează să colaboreze pentru demararea, de urgenţă, a unor obiective de investiţie comune, cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, în special în cazul celor care necesită intervenţii urgente. Astfel, facem paşi concreţi pentru reabilitarea unor obiective de infrastructură din Capitală, care necesită avize şi aprobări atât din partea autorităţilor centrale cât şi din partea Primăriei Capitalei. Vom constitui grupuri de lucru cu participarea specialiştilor de la cele două instituţii, ceea ce va duce, cu certitudine, la deblocarea unor situaţii care trenează de ani de zile. Unul dintre obiectivele care vor intra de urgenţă în reparaţii este podul Constanţa”.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat: „vom da zilele următoare ordin de începere a lucrărilor de punere în siguranţă a podului Constanţa, obiectiv de infrastructură aflat într-o stare de degradare avansată. Vom începe cu partea de suprastructură, iar apoi vom putea începe lucrările de modernizare a podului. Termenul de finalizare este de 2-3 luni, şi se va lucra în special în timpul nopţii, pentru a nu afecta traficul rutier”.

Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, a arătat că instituţia pe care o conduce a primit numeroase sesizări cu privire la necesitatea reabilitării Podului Constanţa. În acest sens, Daniel Tudorache a dat asigurări că Primăria Sectorului 1 va contribui cu tot ceea ce este necesar pentru că lucrările să poată fi demarate de urgenţă, iar acest obiectiv să fie pus în siguranţă.

Totodată, Primarul General, Gabriela Firea a explicat că datorită semnării acestui protocol, lucrările de modernizare capitală a podului realizate de ministerul Transporturilor se vor putea desfăşura în coordonare cu proiectul Primăriei Capitalei, de reconfigurare şi sistematizare a arterei care subtraversează podul Constanţa.

În cadrul întâlnirii, Primarul General, Gabriela Firea, a reiterat solicitarea către ministerul Transporturilor de a modifica orarul trenurilor care traversează Bucureştiul, îndeosebi în zona de Nord, şi care, în prezent, creează importante blocaje în trafic.

Rezolvarea acestei situaţii este cu atât mai stringentă cu cât Primăria Capitalei desfăşoară în prezent lucrări de supralărgire a Sos. Fabrica de Glucoză şi va demara anul acesta lucrări la alte pasaje rutiere, Doamna Ghica şi Andronache, iar măsura modificării orarului trenurilor care tranzitează Capitala trebuie luată până în luna septembrie când, odată cu începerea şcolilor, traficul rutier se va aglomera.

Comments are closed.