Press "Enter" to skip to content

I am legend

Se pare că moda proiectelor megalomanice, menite să lege pentru eternitate numele unui edil de o chestie palpabilă, este molipsitoare. Daniel Florea de la sectorul 5, primarul care nu există, s-a molipsit de la primarul general al capitalei și își expune prin postări intens sponsorizate pe Facebook propriul proiect faraonic. Probabil dezorientat politic după ultimul congres al PSD, unde s-a dus plin de optimism și a plecat cu coada între picioare, Daniel Zero a hotărât să-și continuie competiția imaginară cu Gabriela Firea la nivelul realizărilor în administrație.

Noul proiect pe care ni-l vâră sub nas micul primărel este ceva de vis, construirea unui cartier nou nouț dotat cu maternitate, bazin olimpic și alte facilități. Totul cu bani de la Banca Mondială, anunță cu mândrie Daniel, clipind des din ochi la cameră într-un filmleț promovat pe Facebook.

Extraordinar, chiar e de salutat construcția unui nou cartier. Dar ce facem cu cele vechi? Cu ce ajută construcția unui nou cartier în sectorul 5 actualii locatari ai sectorului 5? Presupun că după terminarea noului cartier nu vor fi mutați în noua locație cetățenii sectorului 5. Șunt șanse mai mari ca locuințele să fie repartizate după vechiul model românesc practicat cu succes la ANL, respectiv sunat, intervenit, șpăguit, obținut. Trecem și peste asta, oricum e bine să avem locuințe noi într-un București supraaglomerat chiar dacă trebuie plocoane și relații pentru obținerea lor.

Dar ce facem totuși, cu locuitorii sectorului 5 care așteaptă de la primarul lor să le îmbunătățească cumva traiul, să le amenajeze spații verzi și locuri de joacă, să le mai asfalteze străduțele dintre blocuri, să le mai reabiliteze termic blocurile, etc. Se vor uita plini de mândrie la noul cartier cum crește și cum primarul pe care ei l-au votat se ocupă de confortul unora care urmează să se mute în sector?

Probabil se vor simți neîndreptățiți și îl vor taxa pe politrucul narcisist la vot, eu unul așa aș proceda. Întâmplător nu locuiesc în sectorul 5, dar cine știe, poate o să mă mut în noul cartier imaculat pregătit de Daniel Zero. Voi deveni arogant și voi privi de sus la cei care încă locuiesc în rahova sau ferentari și se uită lung la primarul lor care s-a ocupat de mine.

Paul C.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.