Press "Enter" to skip to content

Împrumuturi de 476 de milioane de lei la primăria Sectorului 6!

Primarul sectorului 6 va contracta 2 împrumuturi în valoare totală de 476 milioane lei pe o perioadă de 20 de ani. Decizia a fost luată în ședința ordinară a Consiliuliui Local Sector 6 din data de 30 ianuarie. Gabriel Mutu dorește să folosească acești bani pentru a refinanța împrumuturi mai vechi, dar și pentru investiții. Mai exact, 376 de milioane ar urma să fie alocate pentru investiții în sector.

În anul anterior, primaria sector 6 a reușit să facă investiții de doar 18 milioane de lei, așa că este firesc să ne întrebăm în primul rând dacă acești bani vor ajunge întradevăr să fie investiți, sau vor fi redirecţionați către cheltuieli de funcționare. De asemenea, de câți ani va avea nevoie primăria pentru a investi o sumă de 20 de ori mai mare?

Este suspect faptul că nu se precizează pe ce vor fi alocați acești bani. Vor fi alocati pentru reabilitarea blocurilor, pentru crearea de locuri de parcare, pentru infrumusetarea parcurilor, ori pentru toaletarea pomilor? Nu se ştie cu siguranţă. Această lipsă de transparenţă nu este sanatoasă pentru dezvoltarea şi pentru buna funcţionare a unei administraţii locale, de aceea speram că în perioada următoare să apară clarificări în ceea ce priveşte aceşti bani pentru investiţii, care nu sunt de loc puţini.

În încheiere, Uniunea Europeană ne pune anual la dispoziție fonduri pentru dezvoltare în aproape orice domeniu. Aceste investiții despre care vorbește primarul Mutu, nu s-ar putea realiza și din finanțări europene, nerambursabile? Cu toţii ştim că un proiect bun poate aduce finanţări serioase şi poate ajuta la dezvoltarea armonioasa a unui sector.

 

Cristian C.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.