Press "Enter" to skip to content

Marian Vanghelie, primarul din umbră al Sectorului 5

Marian Vanghelie încă trage majoritatea sforilor la Primăria Sectorului 5Legea spune că nu mai poate fi nici măcar consilier local. Motivul: a lipsit nemotivat de la trei ședințe consecutive ordinare ale Consiliului Local Sector 5 al Capitalei. 

Vicențiu Antonescu și Dragoș Ioniță, la ADP ; Lăzărescu Paul și Roberto Vișan, la Administrația Piețelor; Nicorescu Virgil, Lupașcu Marian, la AES; Leonard Petre, la Economat și Popescu Florentina, la DGASPC, sunt directorii de casă a fostului edil al Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie. Pe 31 martie ei au fost reinvestiți în funcție la comanda fostului primar, au povestit pentru publicația noastră aleși locali ai Sectorului 5. 

Marian Lupașcu, directorul Amenajări Edilitare și Salubritate SA, despre care se știe că din 1998 este omul de casă al lui Marian Vanghelie.  Chiar din anul 2000 de când a devenit Vanghelie edil, Marian Lupașcu a stat în tot soiul de poziții de conducere.

Totodată, în subordinea lui Marian Lupașcu se află Loredana Zidărescu, secretara formațiunii politice a lui Vanghelie, PDSI, dar în același timp și șefă a Serviciului de Achiziții Publice a Sectoului 5. Atât Marian Lupașcu, cât și Loredana Zidărescu fac vizite frecvent pe la sediul partidului lui Vanghelie de pe strada Doctor Mihail Obedenaru.  Așadar,  Marian Vanghelie controlează din umbră prin interpuși 80% din bugetul Sectorului 5, făcând jocurile la AES și la Serviciul de Achiziții Publice.

Florea în protejează pe Vanghelie

Fostul edil al sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, este în prezent consilier local al sectorului 5 al Capitalei, însă nu prea participă la ședințele Consiliului Local al Sectorului 5 al Capitalei. 

Potrivit proceselor verbale, acesta nu a fost prezent la ultimele patru ședințe ordinare a Consiliului și la zeci de ședințe înainte de cele patru, deși legea spune că nu poate absenta de mai mult de trei ori la trei ședințe ordinare consecutive. 

Surse din CL Sector 5 au povestit, pentru Piața Presei, că Marian Vaghelie vine rar la ședințe, dar este protejat de primarul Daniel Florea. 

Pe de altă parte, acesta a dat o serie de interviuri în ultima perioadă la televizor. Potrivit legii, el ar trebui să fie exclus din CL Sector 5.

Comments are closed.