Press "Enter" to skip to content

Primăria dă bani pentru aparate ortodontice mobile

Consiliul General al Municipiului București a aprobat un proiect care prevede acordarea unui sprijin financiar sub formă de vouchere pentru elevi, în vederea montării de aparate ortodontice mobile.

Proiectul, denumit „SMILE – Mobile”, va fi în valoare de 2.287.720 de lei și va fi constituit prin redistribuirea respectivei sume din bugetul proiectelor derulate prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a căror execuție se estimează că nu se va finaliza în anul fiscal 2019.

„Se aprobă acordarea unui sprijin financiar sub formă de vouchere, în valoare de 1.100 de RON, elevilor cu vârste între 7 și 16 ani, cu domiciliul în Municipiul București sau viză de reședință obținută cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii de aplicare în proiect, pentru montarea de aparate ortodontice mobile”.

Administrația Spitalelor va emite, în termen de 30 de zile de la data adoptării, 30 mai 2019, Regulamentul pentru implementarea proiectului. Anul trecut, în iunie 2018, consilierii generali au aprobat un alt proiect, în valoare de 200.000 lei, care acorda vouchere de 750 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani care aveau nevoie de aparat dentar. Sumele au fost epuizate în primele săptămâni de la acordare, astfel că cererile ulterioare, neincluse în programul de anul trecut, vor avea acum prioritate.

Comments are closed.