Press "Enter" to skip to content

Primăria Sectorului 2 vrea să scape de buruieni

Astăzi, 26 aprilie, a avut loc ședința Consiliului Local al Primăriei Sectorului 2, unde, mai mult de jumătate din punctele de pe ordinea de zi au reprezentat proiecte de hotărâre privind majorarea impozitului pe terenuri/curți neîngrijite cu valori cuprinse între 100%-400%, începând cu anul 2019.

Din cele 64 de puncte de pe ordinea de zi, 39 au pus în discuție terenurile și curțile neîngrijite de către proprietari, aflate în raza Sectorului 2 al Capitalei.

Astfel, au fost votate în majoritate de către consilierii locali ai Sectorului 2 proiectele de hotărâre care prevăd supraimpozitarea proprietăților neglijate de către proprietari, ca urmare a constatării stării tehnice nesatisfăcătoare în urma aplicării Regulamentului aprobat prin HCL Sector 2 nr. 81/2017, modificată prin HCL Sector 2 nr. 118/2017, pe mai multe străzi.

Prin Art.2 din Hotărârea nr. 118/2017, se aprobă încadrarea în categoria terenurilor/curților neîngrijite terenul intravilan de pe raza Sectorului 2 al Municipiului București care se află în una din următoarele situații de fapt: stare de paragină; acoperit de buruieni; părăsit/abandonat; insalubru, pe care sunt abandonate deșeuri din construcții, vegetale, gunoaie sau orice tip de depozitări necontrolate de deșeuri; infestate cu plante alergenice (de ex. ambrozie, pelin); la care împrejmuirea este neîntreținută/nereparată/are lipsă elemente de continuitate; curți în care nu s-a efectuat curățenia.”

Proprietarii de terenuri sau curți, care nu s-au preocupat timp îndelungat de aspectul proprietăților, vor fi sancționați cu majorarea impozitului pe teren cu până la 500%.

În cadrul ședinței, proiectele de hotărâre au fost aprobate de către majoritate, cu un număr de voturi cuprins între 18-21, iar grupul USR din cadrul Consiliului Local și-a prezentat de la bun început poziția.

Doamna consilier din partea USR, Antheia Riesch, a ținut să precizeze faptul că grupul USR se va abține de la a susține în vreun fel aceste proiecte inițiate de către domnul primar Mihai-Mugur Toader, argumentând că este posibil ca cei taxați să nu plătească noile impozite, problema putând a nu fi rezolvată, drept pentru care Executivul trebuie să se gândească la alternative.

Directorul Direcţiei Venituri Buget Local Sector 2, domnul Cristian Duțu, a precizat faptul că nu este vorba de nicio amendă,menită să aducă bani la bugetul local, ci scopul acestor proiecte de hotărâri este de a pune presiune pe proprietarii care nu își îngrijesc terenurile și curțile. Acesta a mai afirmat că empatizează cu oamenii care vor fi împovărați fiscal în urma aplicării hotărârii, începând cu anul 2019, dar nu îi poate neglija nici pe cei care au de suferit pe seama neglijenței vecinilor nepăsători.

27 de proprietari de astfel de terenuri sunt plecați în străinătate și nu îi mai interesează stadiul în care se află respectivele locuri, ei fiind mai mult interesați de suma de bani pe care o pot încasa în urma vinderii.

Claudia B. & Teodora P.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.