Press "Enter" to skip to content

Primarul zero al Sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea, pune în pericol viața oamenilor. Tramvaiele s-au blocat și pot deraia din cauza ierbii plantate pe linie

Primăria Sectorului 5 oferă o explicație halucinantă pentru decizia de a plata iarbă în spațiul dintre șinele de tramvai, cheltuind astfel nu mai puțin de 10 milioane de lei. Reprezentanții instituției susțin că gazonul dintre linii are „o funcţie sanitară de calmare a psihicului uman”.

O suprafață de peste 48.000 de metri pătraţi a fost acoperită cu gazon, însă dincolo de funcțiile despre care vorbesc reprezentanții primăriei, iarba dintre șine a dus deja la blocarea a două tramvaie. Asta pentru că mai multe rulouri cu iarbă proaspăt puse s-au agăţat de patinele de siguranţă ale mijloacelor de transport.

În luna aprilie, Consiliul Local Sector 5 a aprobat o investiție de opt milioane de lei pentru montarea de iarbă între liniile de tramvai. Contractul a fost câșigat în luna iunie de o asociere din șase companii de specialitate. Numai că iarba a fost așezată prost pe tarasament, iar tramvaiele au ajuns să se împotmolească în gazon. Modul în care a fost montat gazonul duce chiar la afectarea liniilor și va duce chiar la schimbarea lor în maximum cinci ani.

Pentru că iarba dintre liniile de tramvai din Sectorul 5 a fost montată greșit și în locuri în care infrastructura de cale ferată nu impunea introducerea de gazon, tramvaiele au început să se împotmolească. Mai mult, există riscul ca mijloacele de transport să deraieze, potrivit Cetateanul.net.

Afacerea gazonului dintre liniile de tramvai a început în aprilie 2018. Atunci, la propunerea primarului de sector – Daniel Florea, consiliul local a votat hotărârea numărul 84 din 27 aprilie 2018 privind „aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele de investiții din Sectorul 5 constând în amenajarea liniilor de tramvai prin înierbare și instalarea de sistemede irigații”.

Comments are closed.