Press "Enter" to skip to content

Reacția halucinantă a lui Gabriela Firea: Onorariu pentru un concert al sopranei Angela Gheorghiu a costat 144.906 euro

În legătură cu informațiile apărute în presă, care citează afirmațiile făcute de marea soprana Angela Gheorghiu, legate de distincțiile care i-au fost acordate, Primăria Municipiului București face următoarele precizări:

La propunerea Primarului General și prin votul consilierilor generali, doamna Angela Gheorghiu a primit titlul de cetățean de onoare al Municipiului București în dată de 11 septembrie 2017, în semn de apreciere și recunoștință pentru promovarea Bucureștiului și a României în lume.

Doamna Gheorghiu nu doar că a acceptat această înalta distincție, dar a și mulțumit Primarului General și Consiliului General pentru această.

În dată de 15 septembrie 2017, cu ocazia Zilelor Bucureștiului, soprana Angela Gheorghiu a concertat în Piață Constituției din Capitală. Onorariul plătit de Primăria Municipiului București prin Arcub, pentru concertul susținut de soprana Angela Gheorghiu a fost de 144.906 euro, inclusiv TVA.

Referitor la ceremonia de acordare a titltului de cetățean de onoare și a Cheii Orașului București, la solicitarea expresă a artistei, s-a convenit că evenimentul să aibă loc pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au făcut toate demersurile pentru organizarea acestui eveniment, la Palatul Regal, la dată solicitată de doamna Angela Gheorghiu. Cu o seară înainte de eveniment, soprana a anunțat prin e-mail că nu mai poate participa la ceremonie „din motive personale”, condiționând participarea de soluționarea unor probleme fiscale. Concret, artista a solicitat primarului general să intervină pe lângă Direcția de Impozite și Taxe sector 2, sau ANAF, pentru ștergerea unor datorii pe care această le are, datorii reprezentând impozite și taxe neplătite. Primarul Capitalei nu a dat curs acestei solicitări, neavând calitatea legală de a soluționa astfel de probleme.

Reamintim faptul că Primăria Municipiului București a fost și rămâne deschisă colaborărilor cu artiști apreciați de publicul român și internațional și care înțeleg să respecte, la rândul lor, instituțiile statului român, dar și pe cetățenii acestui oraș.

Soprana de renume internațional Angela Gheorghiu o critică pe Facebook pe primarul Capitalei Gabriela Firea, pentru că se se foloșeste de numele unor personalități.

Mesajul sopranei vine la scurt timp după ce Gabriela Firea a fost huiduită copios de public, luni, când i-a înmânat Simonei Halep cheia Capitalei și o diplomă.

 

foto: gandul.info

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.