Press "Enter" to skip to content

Ședință cu scandal a Consiliului Local al Sectorului 1: Membrii PSD vin să ceară bani publici pentru proiecte personale

În ședința extraordinară de ieri a Consiliului Local al Primăriei Sectorului 1, au existat tensiuni încă de la început. Însă, a fost una dintre rarele ședințe la care participă și primarul Dan Tudorache.

Consilierii USR au fost nemulțumiți, deoarece li s-a transmis ordinea de zi suplimentară cu o oră înainte de începerea ședinței. Un consilier USR a precizat chiar și că a făcut plângere la Parchet, deoarece acest lucru s-a mai întâmplat, astfel fiind încălcată legea 215.

La punctul 3 al ordinii de zi, care viza un Protocol între Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural al Sectorului 1 și Asociația Tinerilor din Educație, Sport și Sănătate, în vederea organizării proiectului „Împreună pentru succes”, în perioada 01 noiembrie- 16 decembrie 2018, au fost discuții aprinse.

Președintele Asociației, Adrian Marius Păunescu, este vicepreședinte TSD Sector 6, fapt ce a stârnit intrigi în sală, consilierii din opoziție acuzându-i pe cei din PSD că dau contract la membrii de partid. Acesta a fost întrebat de consilierii PNL dacă face parte din TSD, un consilier PSD a intervenit rapid, spunându-i: „Nu răspunde, că nu ești obligat dacă nu vrei”. După cum era de așteptat, Păunescu nu a răspuns, continuând să își prezinte proiectul. Cu toate acestea, calitatea sa de vicepresedinte TSD Sector 6 este trecută în declarația de interese. (https://www.arr.ro/files/declaratii/PREZENT%20SI%20ARHIVA/NOU/Paunescu%20Marius%20Adrian/declaratie%20de%20interese%2005.06.2018.pdf )

La întrebările despre proiect și despre ce alte proiecte a mai desfășurat, câți copii au beneficiat de pe urma Asociației, acesta nu a avut răspunsuri coerente, fapt ce l-a determinat pe primarul Tudorache să scoată de pe ordinea de zi acest proiect și să îl retrimită la comisie.

De asemenea, cei care doresc să presteze servicii în piețele aflate sub tutela Administrației Piețelor Sectorul 1, trebuie să fie informați că vor plăti unele tarife mai mari. Reprezentantul Administrației care a venit în ședință să își susțină proiectul, a explicat această decizie prin faptul că au nevoie de bani pentru lucrări și că oamenii își lasă produsele pe tarabe peste noapte, astfel nu pot veni alte persoane să ocupe tarabele. Consilierul PNL, Porumb Ramona, consideră această taxă ca fiind una abuzivă. La procedura de vot, consilierii PNL au votat împotrivă, a fost o abținere, iar pentru au fost 17 voturi.

 

La toate proiectele de pe ordinea de zi suplimentară, consilierii USR s-au abținut de la vot, menționând că asta nu însemnă că nu sunt de acord cu proiectele, ci pentru că nu au avut timp să le studieze.

Comments are closed.