Press "Enter" to skip to content

SRI i-a răspuns primarului Capitalei, Gabriela Firea, care solicitase ajutor în scandalul apei de la robinet contaminate cu clor.

Specialiștii SRI i-au transmis Primarului General că nu este vorba de bioterorism.

Astfel de situații sunt frecvente atunci când se topește zăpada sau plouă.

Primarul Gabriela Firea a sesizat SRI, în urmă cu câteva zile, după ce Apa Nova și Ministerul Sănătății s-au contrazis în legătură cu calitatea apei potabile din București.

Ziua şi declaraţiile contradictorii pe tema apei de la robinet, plus un meci care s-ar putea muta în instanţă.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, vrea să facă plângere penală pe numele ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei: Este una dintre acţiunile concertate ale binomului Pintea-Dragnea, binom care prin orice mijloace încearcă să recidiveze, prin aceeaşi metodă cu care au făcut şi la Maternitatea Giuleşti.

Între timp, reprezentanţii Apa Nova au sesizat Administraţia Naţională Apele Române şi Garda de Mediu şi cer o anchetă în legătură cu o posibilă poluare cu amoniu a râului Argeş, din altă sursă decât topirea zăpezii. Au făcut și plângeri penale la parchetele din Piteşti şi Târgovişte.

Reprezentanții Apa Nova spun că, în urma analizelor, specialiștii companiei au ajuns la concluzia că acea variație ridicată de amoniu nu ar proveni de la topirea masivă a zăpezii ci ar fi vorba mai degrabă de o deversare cu substanțe perculoase pe râul Argeș.

Ministrul Sănătăţii a declarat că inspectorii DSP şi-au făcut datoria, iar Ministerul a făcut legal toate comunicările. Ba, mai mult, protocolul încheiat în 2016 între DSP şi Apa Nova, care obligă cele două instituții să se pună de acord înainte de un anunț public, nu mai există începând de astăzi.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Cred că s-a mers prea departe. Nu cred că suntem în faza în care să politizăm sănătatea populației. Inspectorii DSP și-au făcut datoria, cu toate că au existat presiuni.

Pentru prima dată de la declanșarea scandalului, și ministrul Apelor a făcut declarații publice. A dat asigurări că apa a fost în parametri în tot acest timp. Asta deşi rezultatele analizelor Ministerului Apelor diferă de rezultatele Apa Nova, dar și de cele ale DSP.

Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor: Dacă mi se încadrează apa brută în limitele parametrilor care îmi spune legea, eu nu trebuie să iau o măsură anume. Monitorizez parametrii conform legii.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Dacă amoniul era în limitele normale, atunci de ce s-a făcut hiperclorinarea?

Cetăţenii rămân tot nelămuriţi.

Între timp se aşteaptă și rezultatele finale ale analizelor microbiologice.

Comments are closed.