Press "Enter" to skip to content

SRI intră pe firul apei cu clor

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că a trimis o solicitare CSAT și SRI în cazul apei cu clor.

„Am procedat la a scrie o scrisoare către președintele României, Klaus Iohannis, președintele CSAT, și către directorul general al SRI, cu rugămintea de a elucida, de a clarifica această situație controversată din București, pentru că în acest moment avem două tipuri de analize și două tipuri de declarații. Analizele operatorului de apă și canal, care are contract cu Primăria Capitalei din anul 2000 și până în 2025, sub sancțiune penală dacă dezinformează primăria sau populația, și rapoartele de la DSP despre care operatorul spune că nu s-au prelevat probe din toate punctele, ci doar din câteva.

Pentru a nu exista niciun dubiu că eu, ca primar general, fac altceva decât să țin partea populației, care trebuie să afle adevărul, mă adresez instituțiilor superioare și persoanelor competente și cine a greșit sau a dezinformat populația trebuie să plătească”, a spus Gabriela Firea.

„Dacă cumva operatorul de apă a greşit, cu siguranţă voi demara procedurile de reziliere a contractului. Dacă DSP nu a luat probele dn punctele indicate şi s-a transmis panică prin aceste măsurători, cred că Guvernul şi Ministerul Sănătăţii trebuie să ia măsuri. Nu este posibil ca aseară, Ministerul Sănătăţii să ne spună că apa nu e bună nici de băut, nici de spălat, iar azi să spună că nu a spus că apa nu este bună. Nu ne jucăm cu soarta oamenilor. Eu cred că preşedintele ţării, pentru că este şi preşedintele CSAT, fiind o problemă de siguranţă a populaţiei, cât şi din partea SRI vom primi cele mai corecte informări şi vom ştii ce s-a întâmplat în această perioadă”, a continuat edilul.

Anunțul Gabrielei Firea vine în plină dispută între Apa Nova și Ministerul Sănătății privind calitatea apei potabile din București.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a explicat de ce bucureștenilor li s-a recomandat să nu consume apă de la robinet și să nu o utilizeze nici pentru igiena personală, afirmând că ministerul pe care îl conduce a reacționat la o informare a Direcției de Sănătate Publică, după ce inspectorii au primit mai multe sesizări privind mirosul și gustul apei de la robinet.

Comments are closed.