Press "Enter" to skip to content

Stimulente pentru persoanele vârstnice, cu venituri mici, care au nevoie de ochelari

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat astăzi proiectul de hotărâre “Lumina ochilor cea mai importantă. Ochelari la vârstă a treia”. Proiectul a fost aprobat cu 38 de voturi pentru și 11 abțineri. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 4 consilieri ALDE, 3 consilieri PMP și 7 consilieri USR, în timp ce 7 consilieri PNL și 4 consilieri USR s-au abținut.

Primarul General, Gabriela Firea: “Dat fiind faptul că problemele de vedere creează un disconfort major persoanelor vârstnice, categorie în rândul căreia incidența afecțiunilor oftalmologice este foarte mare și că  în București există un număr foarte mare (peste 200.000) de pensionari cu pensii mici, propunem Consiliului General să aprobe un program prin care vor fi acordate stimulente pentru achiziționarea de ochelari de vedere.

Programul va fi derulat de centrul pentru Seniori al Municipiului București și se adresează persoanelor pensionate conform legii, care au împlinit vârstă legală de pensionare și au pensia mai mică decât salariul minim pe economie (1.162 lei). Concret, se va deconta suma de maxim 250 de lei per beneficiar, acordați o singură dată”.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.