Press "Enter" to skip to content

VRAJA Parcului Pecineaga

Pe strada căreia îi poartă și numele, Parcul Pecineaga se transformă într-un amalgam de firme private a cărui scop este acela de a produce capital privat. Un lucru perfect normal având în vedere faptul că în acte figurează ori la categoria „spații verzi”, ori la „construcții”. Din cei 1200 metrii pătrați, rămăși în urma retrocedării către propietar a 800 de metrii pătrați, acesta prinde drumul privatizărilor.

Dacă la sfârșitul anului trecut, Primarul Capitalei afirma faptul că parcul se află în administrarea Primăriei Sectorului 5, iar reprezentanții acestei instituții au transmis că în zonă se fac lucrări ”de desființare a unor elemente de joacă și de mobilier urban care sunt avariate, deteriorate și care puneau în pericol siguranță copiilor”, astăzi situația parcului este una mult mai dezolantă decât a fost până acum.

Ceea ce Gabriela Firea spunea că este o dezinformare adusă la adresa cetățenilor, s-a dovedit în fapt un proiect dus la bun sfârșit. Renumitul patinoar, mâncător de fonduri publice a luat contur, tocmai prin voturile aduse de către Consiliul Local Sector 5. Este vorba despre patinoarul aruncat în noapte, peste trotuarele pe care cetătenii obișnuiau pană acum ceva timp să se plimbe. Un dezastru arhitectural, neplăcut cetățeanului, făcut în grabă, probabil pentru a spune că totuși Primăria a făcut „ceva”, totul la un cost uriaș de un milion de lei. Iar toată această sumă a fost dispusă pentru a distruge jumătate din spațiul verde din Parcul Pecineaga. Un milion de lei, scoși din banii contribuabililor, pentru un patinoar care nici până la sfârșitul iernii nu se folosește încă.

Bineînțeles, un astfel de patinoar poate produce și bani. Da, dar aceștia nu se întorc la Primărie, ci în buzunarul administratorului fimei „VRAJA MUZICII SRL”. Această firmă este unică care poate închiria direct dintr-o căsuță de lemn patine pentru cei dornici de puțină mișcare pe gheată. La o analiză nu prea amplă aflăm că firma are ca și obiect de activitate , nu închiriatul patinelor, ci activităti suport pentru interpretare artistică, cod CAEN 9002. Poate vă întrebați, cum poate Primăria Sectorului 5 să accepte actele de intrare în procesul de licitație, atâta timp cât aceasta nu poate presta astfel de servicii? Poate că este singura care a fost informată cu privire la această licitație.

Cu un aer carpatin, cabana de lemn parcă ne face să ne simțim la bazele munților și nu în mijlocul sectorului 5. Toată această imagine divină este stricată evident de administratorii punctului de închiriere care și-au găsit loc de tihnă pe una din băncuțele aferente căsuței de lemn. Într-o minută de recreere aceștia sunt suprinsi savurând o bere la doză și lansând munca, probabil pe altă zi și asta pentru că, nu există nici un client care să folosească patinoarul.

Oare berea este vaduta tot de respectiva firmă? Oare doar administratorii punctului de inchiriere au voie să bea alcool în parc?

Cu un proiect de reabilitare făcut fără a fi gândit prea mult, ce nu respectă necesitatea locuitorilor din zona respectivă, Parcul Pegineaga rămâne unul dintre cele mai dezolante parcuri ale Capitalei, îngropat în gunoaie și mașini parcate ilegal. Atât de ilegal, încât încă de la început, una dintre ele acoperă singură plăcută de informare cu privire la derularea proiectului. O fi doar o simplă întâmplare? Sau o rea voință, de a ascunde planurile Primăriei,cu privire la costurile aferente proiectului?

Andrei C.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *