Press "Enter" to skip to content

Bucureștiul va avea 400 de autobuze noi

Primarul General, Gabriela Firea a semnat astazi contractul pentru innoirea parcului RATB. Bucurestiul va avea 400 de autobuze ultramoderne care vor circula pe arterele din Capitala. Primele 100 de autobuze vor sosi anul acesta 

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat astazi impreuna cu managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, contractul prin care Primaria Capitalei achizitioneaza 400 de autobuze noi Euro 6, primul mare proiect din Planul de Mobilitate Urbana derulat de catre actuala Administratie.

Primarul General, Gabriela Firea: „Ma bucur ca semnam astazi un contract extrem de important pentru Bucuresti. Dupa o licitatie care a durat extrem de mult, aproape doi ani, am semnat astazi contractul cu compania turca Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, pentru achizitionarea a 400 de autobuze Euro 6, cu care vom innoi parcul auto al RATB. Asa cum stiti, majoritatea autobuzelor din Bucuresti sunt depasite ca uzura morala, iar in Planul de Mobilitate Urbana Durabila, una dintre cele mai importante masuri care contribuie la rezolvarea traficului sufocant din Capitala, este aceea de a innoi si suplimenta parcul auto existent”.

400 de autobuze ultramoderne vor circula in Capitala

 

Primarul General, Gabriela Firea, a mai explicat: „Pana la sfarsitul acestui an, incepand cu luna octombrie, vor veni la Bucuresti primele 100 de unitati,  urmand ca anul viitor, sa ajunga si restul de 300 de autobuze. Valoarea tranzactiei este 100 milioane euro plus TVA, ceea ce reprezinta un pret corect, mai ales ca este vorba despre autobuze ultramoderne, dotate la cele mai inalte standarde. Autobuzele au tot confortul, aer condiționat, sistem de taxare inteligent, sistem GPS care permite localizarea în trafic și furnizarea către călători a informațiilor legate de timpii de așteptare în stație și de parcurgere a traseului, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri, beneficiază de supraveghere video atât în interior cât și în exterior. Doresc sa subliniez faptul ca aceasta achizitie nu a vizat numai pretul cel mai mic, ci si calitatea tehnica. Un pret corect reprezinta un calcul corect, adica 50% calitatea tehnica si 50% pretul autobuzelor. Avem trei tipuri de autobuze, in functie de traseele pe care vor circula: 320 de autobuze de 12m, cu un pret de 238.000 euro/buc + TVA, 50 autobuze de 10,7m, de 246.000 euro/buc + TVA si  30 de autobuze de 18 m, de 364.000 euro/buc + TVA”.

Se vor mai achizitiona 100 de autobuze electrice, 100 de tramvaie, 100 de autobuze GNC si 100 de troleibuze

Totodata, Primarul General, Gabriela Firea a mai anuntat si urmatoarele achizitii care vor fi facute de Primaria Capitalei: „in foarte scurt timp in Bucuresti vom avea 100 de autobuze electrice, 100 tramvaie, 100 autobuze GNC si 100 troleibuze. Deja pentru achizitia tramvaielor am aplicat pentru fonduri europene.  Speram ca ii vom convinge, astfel, pe bucuresteni sa aleaga cat mai des transportul in comun in locul masinilor personale, pentru ca vor avea alternative moderne, efciente, care sa le asigure tot confortul”

De asemenea, Primarul General a mai explicat ca cei aproape 2.700 de șoferi ai RATB vor fi instruiți pentru a folosi noile autobuze, iar primele unitati care  vor sosi la Bucuresti se vor afla în depourile RATB Alexandria, Obregia, Titan, Militari și Ferentari.

In ceea ce priveste garantia autobuzelor, acestea vor avea  o garanție de opt ani, în acest interval, manoperă completă, inclusiv reviziile, intrând în sarcina furnizorului. Mai mult decât atât, în primii 4 ani, mijloacele de transport în comun vor avea o garanție extinsă, adică inclusiv în ceea privește consumabilele de exploatare (uleiuri, filtre, manoperă de revizie tehnică, întreținere etc).

La randul sau, managerul general Otokar Otomotive ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc a declarat: ”Autobuzele contruite de compania Otokar sunt cunoscute pentru performanta lor ridicata, si speram ca bucurestenii sa aprecieze calitatea produselor noastre”.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.