Press "Enter" to skip to content

Cum a închiriat Primăria Capitalei Arena Națională cu 28.000 de euro și a făcut reparații după de 200.000 de euro

Primăria Capitalei a încasat 28.000 de euro chirie pentru organizarea concertului Metallica pe Arena Națională, a declarat primarul Gabriela Firea, joi, într-o vizită la stadion. După organizarea concertelor Ed Sheeran și Metallica, gazonul a fost foarte avariat, iar cheltuielile de înlocuire s-au ridicat la 240.000 de euro. Întrebată dacă mertită să încaseze 28.000 de euro pentru un concert, iar apoi să plătească 200.000 de euro pentru refacerea gazonului, primarul spune că orașul are nevoie de evenimente. Vara viitoare, Arena Națională ar putea găzdui un concert al cântăreței Celine Dion. 

”Dacă este un concert umanitar, Arena este oferită gratuit, dacă este un concert cu vânzare de bilete, dar la care noi suntem parteneri, atunci se stabilește o reducere procentuală, iar dacă nu suntem parteneri, așa cum a fost în cazul trupei Metallica, până în 30.000 de euro, mai exact 28.000 de euro. Acest preț a fost stabilit după ce am studiat tarifele practicate pe plan european, între 25 și 35.000 de euro. Merită să găzduim astfel de evenimente, fiindcă Bucureștiul și Bucureștenii au nevoie de toate tipurile de evenimente și câtă vreme nu afectăm calendarul competițional, nu văd de ce nu am face și noi așa cum procedează toate marile orașe din Europa”, a declarat Gabriela Firea.
Aceasta spune că în anumite contracte de închiriere se poate cere și schimbarea gazonului după eveniment pe cheltuiala organizatorilor. ”La Ed Sheeran s-au plătit 60.000 de euro, atât închirierea cât și schimbarea gazonului”, a spus primarul general.

More from Primăria CapitaleiMore posts in Primăria Capitalei »

Comments are closed.