Press "Enter" to skip to content

Gabriel Dumitrașcu: PSD-ALDE pune lacătul pe RADET

Mii de oameni stau în frig, iar angajații RADET și ELCEN se pregătesc să iasă în stradă din cauză că Guvernul și Primăria Capitalei lasă de izbeliște cele două instituții care sunt de interes național. De la începutul iernii, aproape nu există zi fără nicio avarie la rețeaua RADET, sute de oameni din zeci de blocuri neavând apă caldă și căldură.
„Principalul creditor al Regiei, ELCEN (97%), aflat în subordinea premierului Viorica Dăncilă,  nu va vota planul de organizare al radet-ului în forma propusă de administratorul judiciar al RADET, potrivit unui Ordin al Ministerului Energiei semnat recent de ministru. ELCEN cere ca planul de reorganizare să fie aprobat întâi de Consiliul General al Municipiului București, înainte de a intra în Adunarea Creditorilor, și RADET să facă dovada că poate plăti datoriile către ELCEN, minim circa 1,1 miliarde lei din cele 3,7 miliarde. O asemenea măsură va băga în faliment RADET-ul, pentru că instituția nu are bani să acopere datoriile, a explicat Gabriel Dumitrașcu, expert în energie, care crede că cei doi lideri politici se bat în orgolii, iar Liviu Dragnea este dispus să sacrifice RADET doar pentru a se răzbuna pe edilul-șef, Gabriela Firea. Motivul: aceasta nu îl mai susține pe liderul PSD”, a declarat expertul în energie, Gabriel Dumitrașcu. 
Administrația pesedistă a Bucureștiului, pentru a se menține la putere, are nevoie de cât mai mulți angajați, inclusiv în termoficare, ca și în companiile municipale, care să depindă de bugetul acordat de Primărie și care în schimbul asigurării unor salarii să le acorde voturile. În spatele acestor false îngrijorări socialiste stă adevăratul interes al burgheziei roșii, să-și numească politrucii în pozitii de conducere pentru a avea acces discreționar la contracte care au în spate bugete anuale de peste 2 miliarde lei și active imobiliare valoroase. In plus, câta ipocrizie e in cumpararea ELCEN! Să-i hulesti public pe bucureștenii care cumpără ”hârburi”, mașini vechi de 8-10 ani cu motor euro4 și tu, Primarul General, să cumperi centrale vechi de 40-50 de ani, echivalente cu motoarele noneuro, a explicat Gabriel Dumitrașcu. 

Investiții municipale în  modernizarea, recalibrarea și reconfigurarea sistemului de transport și distribuție al energiei termice le-am estimat la 550 milioane euro, din care 200 milioane euro fonduri nerambursabile, realizabi-le  într-un termen de 6 ani. În ceea ce privește reconfigurarea sistemului de producție, Gabriel Dumitrașcu a explicat că acesta necesită investiții totale de 850 de milioane de euro, din care investiții municipale de 250 mil.euro, din care 150 milioane euro fonduri europene nerambursabile, cu precădere pentru CET Casa Presei și cele doua incineratoare de deșeuri municipale.Termenul de realizare este de 5 ani, începând cu 2019.

Gabriel Dumitrașcu PSD-ALDE pune lacătul pe RADET

Comments are closed.