Pentru unii dintre noi, plimbările în parc rămân una dintre cele mai frumoase metode de relaxare, în special în zilele în care orașul pare liniștit și parcă ești singur cu gândurile tale. Cu toate acestea, chiar și în astfel de momente, realitatea urbană ne poate surprinde în cele mai neașteptate moduri.
Luni, 14 august, într-o zi în care majoritatea bucureștenilor au decis să se bucure de minivacanța de Sfântă Mărie, am ales să îmi petrec timpul în Parcul Tineretului. Deși obișnuiam să mă plimb în Parcul Carol, m-am hotărât să experimentez ceva nou.
Ce am găsit pe marginea lacului a fost neașteptat. O porțiune considerabilă a apei era acoperită de mâzgă, un strat vizibil de murdărie care dădea un aspect dezagreabil peisajului. Nota pozitivă a fost că mâzgălia nu avea un miros neplăcut. Cu toate acestea, prezența acesteia pe suprafața apei ridică semne de întrebare despre calitatea apei și potențialele cauze ale acestei probleme.
Rățuștele, acele ființe care de obicei se bucură de apa lacului, păreau să evite acea zonă, un semn clar că ceva nu era în regulă.
Într-un oraș modern și european precum București, astfel de imagini nu ar trebui să existe. Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) este responsabilă de administrarea lacului.
Cetățenii merită să știe motivele acestei probleme și, mai ales, când și cum va fi abordată. Orașul are nevoie de spații verzi curate și bine întreținute, iar locuitorii așteaptă acțiuni concrete pentru remedierea situației.
Rămânem în așteptare, cu speranța că Bucureștiul va fi în curând scutit de astfel de “surprize” neplăcute.
FOTO: B365.ro
Comments are closed.