Press "Enter" to skip to content

Primarul sectorului 1 dă banii de la școli pe banci si panseluțe

Primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache profită de demisiile a 2 consilieri de la PNL și USR, dar și de prevederile noului Cod Administrativ și trece prin Consiliu, cu sprijinul coaliției care îl susține, proiecte cu mare impact asupra bugetului public. La ședința de consiliu de astăzi, în pofida opoziției consilierilor Partidului Național Liberal, a luat decizii care implică peste 350 milioane de lei din banii contribuabililor din sector, cum ar fi:


▪️50 de milioane de lei au fost luați de la Sănătate, Școli, Locuințe Sociale și direcționate către ADP sector 1, structura care se ocupă de întreținere spații verzi. Cu noile sume, bugetul ADP 1 pentru întreținere spații verzi devine dublu față de cel de pe intreg anul 2018.

▪️A aprobat PUD-uri ce permit construcția de blocuri în zone de case.

▪️A mărit, cu peste 180 milioane lei capitalul societății Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public – Privat Sector 1 S.A., entitate prin care promite în continuare să construiască Spitalul Sf. Vasile pentru care, în realitate, nu a făcut nimic.


PNL și USR nu au numărul complet de consilieri validați ca urmare a unor demisii. Practic, înainte să se refacă structura politică care să reflecte voința cetățenilor exprimată prin vot la precedentele alegeri, Primarul Tudorache a ținut astăzi o ședință marathon cu 78 de puncte pe ordinea de zi, luând decizii după bunul plac politic.


Consilierii Partidului National Liberal vor face opoziție proiectelor prin care se irosesc banii publici pe finalul unui mandat eșuat al administrației PSD în Sectorul 1.

Comments are closed.