Press "Enter" to skip to content

Sondaj realizat de AtlasIntel: Nicușor Dan conduce în preferințele alegătorilor, depășindu-i pe Piedone și Cîrstoiu. Ce procentaj ating PSD și PNL în Capitală?

Conform unui studiu realizat de ATLAS INTELLIGENCE pentru Digi24, recunoscută ca fiind una dintre cele mai exacte agenții de sondaj din Statele Unite, Nicușor Dan ar ieși învingător în competiția pentru Primăria Capitalei, obținând 37,1% din sufragiile exprimate de bucureștenii eligibili. În această cursă electorală, în care îi are ca adversari pe Piedone, Cîrstoiu și Enache, Piedone se situează pe poziția a doua cu un procent de 30%, urmat de Cîrstoiu cu 17,4% și Enache, care acumulează 4,9% din voturi.

Aceste rezultate arată o imagine interesantă a preferințelor electorale ale bucureștenilor, cu Nicușor Dan conducând în preferințele generale, dar cu diferențe marcante în funcție de nivelul de educație al alegătorilor. Sondajul reflectă nu doar o competiție politică, ci și o dinamică socială complexă, unde educația pare să joace un rol important în decizia de vot.

Nicușor Dan pare să fie preferat de un segment mai educat al populației, cu studii superioare, ceea ce sugerează că mesajul și platforma sa politică pot rezona mai bine cu alegătorii care au acces la un nivel mai înalt de educație. Pe de altă parte, Cristian Popescu Piedone, care se clasează pe locul doi, pare să aibă un sprijin puternic în rândul alegătorilor cu un nivel de educație mai scăzut, ceea ce poate indica o abordare diferită în ceea ce privește prioritățile și mesajele sale electorale.

Diferențele de susținere în funcție de nivelul de educație pot reflecta nu doar preferințele politice, ci și diferențele în ceea ce privește accesul la informație, prioritățile sociale și economice, precum și modul în care diferite segmente ale populației interpretează și evaluează informațiile și promisiunile electorale.

More from DiverseMore posts in Diverse »

Comments are closed.