Press "Enter" to skip to content

A început reabilitarea pistelor de biciclete

Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor, a demarat ieri, 21 mai, lucrările de reparații carosabil și trotuare pe traseul viitoarei piste de biciclete: Piață Victoriei – Bld. Aviatorilor – Bld. Beijing – Bld. Caramfil – Sos. Pipera.

Lucrările fac parte din contractul încheiat cu Asocierea SC Strabag & Straco SA, lider al asocierii SC Strabag.

Reparațiile se vor finaliza până la dată de 15 iunie, moment în care vor începe lucrările de trasare și semaforizare a traseului de piste de bicicliști mai sus menționat.

Reamintim că la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat luna această proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Implementarea unui sistem de transport cu bicicletă în zona centrală a Municipiului București” – Traseu 1- Piața Victoriei- B-dul Aviatorilor – B-dul Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Șoseaua Pipera – Str. Alexandru Șerbănescu – B-dul Aerogarii – DN1- Piață Presei Libere-Șoseaua Kiseleff- B-dul Constantin Prezan.

Potrivit proiectului, se va realiza o rețea de piste pentru bicicliști care însumează cca. 70 de km, precum și legarea acesteia pe principalele direcții N-S și E-V cu o rețea de acces de cca 27 de km. Pistele vor fi realizate pe 34 străzi cu o lungime de 7.7 km, urmând a fi amplasate și 6 parcări publice pentru biciclete. În implementarea proiectului se va adopta o lățime a căii de rulare pentru bicicliști de 1.5 m (pentru un singur sens), pentru spațiul de siguranță vertical se recomandă o înălțime minimă de 2.5 m, iar la trecerile pe sub pasaje și tuneluri de 3.5 m.

Traseele pistelor de bicicliști vor fi amplasate în principal pe platforma comună cu partea carosabilă, sau, acolo unde ele există și profilul transversal permite, pe platforma comună cu trotuarul pietonal.

foto: B365

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.