Press "Enter" to skip to content

Apa caldă va fi din nou oprită în București

Compania Municipală Termoenergetica București; CMTEB, București; Magistrala 2 Sud; Sectorul 2; CTE SUD; CTE Grozăvești; Magistrala Grivița

Miercuri, Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a făcut cunoscut publicului oprirea furnizării agentului termic pentru apă caldă provenită din Magistrala 2 Sud. Această sistare va afecta aproape 100 de puncte termice din Sectorul 2 și alte 13 puncte termice din Sectorul 3, în intervalul 13 – 18 septembrie 2023.

Totuși, CMTEB aduce vești mai bune pentru anumiți consumatori. După efectuarea manevrelor de oprire și calibrare a debitelor pe alte magistrale, unele puncte termice din Sectorul 2 vor fi alimentate din CTE Grozăvești, ceea ce ar putea reduce durata sistării anunțată anterior.

O retrospectivă asupra istoriei Magistralei 2 Sud ne indică faptul că aceasta a fost dată în folosință în 1975, acum având aproape 50 de ani de funcționare. Aceasta face ca anumite intervenții să fie inevitabile. În majoritatea Obiectivelor din POIM, deși se încearcă ca lucrările să se desfășoare cu soluții alternative pentru alimentarea clienților, pentru Magistrala 2 Sud acest lucru devine o provocare din cauza traseului specific al conductelor. Astfel, alimentarea pentru această zonă va fi realizată alternativ din CTE SUD – Magistralele I și 3 și CTE Grozăvești – Magistrala Grivița.

Se subliniază faptul că estimările privind durata lucrărilor sunt realizate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea efectivă a intervențiilor este strâns legată de starea de degradare a conductelor și poate varia în funcție de complexitatea lucrărilor.

În pofida acestor neplăceri, CMTEB asigură cetățenii de disponibilitatea echipei sale. „Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție sunt active non-stop pentru soluționarea problemelor. Vom lucra simultan în diverse locuri, astfel încât furnizarea agentului termic să fie repornită într-un timp cât mai scurt. Pentru orice informații suplimentare, cetățenii pot apela numerele 031.9442 și 0800.820.002, sau pot folosi aplicația Termoalert. Ne cerem scuze pentru disconfortul generat și suntem recunoscători pentru răbdarea și înțelegerea dumneavoastră”, a comunicat compania.

sursa foto: www.antena3.ro

More from Sectorul 2More posts in Sectorul 2 »
More from Sectorul 3More posts in Sectorul 3 »

Comments are closed.