Press "Enter" to skip to content

Preocupare sau reabilitare?

Reabilitarea termică începută în urmă cu 9 ani pare să le dea bătăi de cap atât locuitorilor din Sectorul 2 al capitalei, cât și autorităților publice. Atunci, Guvernul a promis în fața Uniunii Europene că va izola cele 85.000 blocuri vechi până la finalul anului 2020.

Astfel, nu demult, în 2016, locuitorii cartierului Colentina se plângeau că, în urma lucrărilor de reabilitare termică, resimțeau ploaia în propriile apartamente, terasele erau prost izolate, pe pereți apăruseră urme de igrasie și așa mai departe. Asociațiile de proprietari s-au preocupat de aceste nemulțumiri, însă au constatat că există adevărate dificultăți în ceea ce privește comunicarea: constructorul refuză să le răspundă la întrebări, primăria transmitea mesajul către constructor, constructorul la rândul său învinuia subconstructorul…

În 2018, reabilitarea continuă. Conform Digi24, promisiunea a fost îndeplinită în proporție de doar 4% și, cum de la a zice până la a face este drum lung, de-a lungul timpului au apărut tot felul de reclamații referitoare la lucrările începute.

Mulți locatari se plâng de mizeria pe care o fac constructorii, fapt care poate duce la poluarea mediului, dacă nu există nicio preocupare urgentă în acest sens. De exemplu, un locuitor al Sectorului 2 al Capitalei afirmă acum câteva zile, pe un site destinat reclamațiilor, că o bună parte din copacii din fața blocului său sunt “împodobiți” cu saci din plastic și bucăți de polistiren. Până în momentul de față, sesizarea dumnealui nu a primit niciun răspuns din partea responsabililor.

Chiar și așa, pe Bd. Lacul Tei, aproape de intersecția cu Strada Maica Domnului, respectiv cu Strada Grigore Moisil, lucrările par să decurgă normal, circulația pietonilor pe trotuar nu este afectată într-atât de rău încât să creeze nemulțumiri. Deci se poate! Totuși, mai este mult până ca lucrările să se finalizeze.

Teodora P.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.