Press "Enter" to skip to content

Averea uriașă a familiei de bugetari Piedone Popescu

Într-un context politic și social în care integritatea și transparența ar trebui să fie la ordinea zilei, averea familiei Piedone Popescu iese în evidență prin dimensiunile și diversitatea sa. Familia de bugetari, cu un trecut și prezent politic marcant, acum vizează poziții și mai înalte în administrația locală a Capitalei și Sectorului 5, ridicând întrebări și mai ample despre proveniența și administrarea averii lor.

Piedone Popescu Senior, actualul primar al Sectorului 5, împreună cu fiul său, Piedone Popescu Junior, deputat PSD, prezintă o avere impresionantă care cuprinde o gamă largă de proprietăți și active. Acestea includ mai multe apartamente și case, terenuri în București și în apropierea Capitalei, în Bragadiru, precum și o colecție remarcabilă de mașini de colecție. De asemenea, conturile bancare ale familiei sunt la fel de generoase, cu mențiunea că fiul, Piedone Popescu Junior, deține singur peste un milion de lei în economii.

În ciuda faptului că ambii sunt angajați în sectorul bugetar, soțiile lor contribuie, de asemenea, la veniturile familiei, deși în moduri diferite. Soția deputatului, economistă la „Kebap Shop”, a adus acasă puțin peste 20.000 de lei în anul fiscal 2022, în timp ce soția primarului, implicată în afaceri, nu a înregistrat venituri în același an, datorită radiării firmei sale, Lolo Trading.

Recente declarații ale lui Piedone Popescu Senior au stârnit și mai multe discuții în spațiul public. Amenințând că va candida pentru Primăria Capitalei, el își propune să lase conducerea Sectorului 5 în mâinile fiului său, promițând continuarea și finalizarea proiectelor locale. Această mișcare strategică vine după o perioadă în care actualul primar a fost încarcerat, perioadă în care o parte din bunurile familiei au fost transferate către fiul său.

Portofoliul de proprietăți al familiei Piedone Popescu include:

  • Aproximativ 2.000 de metri pătrați de teren în intravilanul Bucureștiului și al localității Bragadiru.
  • Două case și două apartamente în București, plus un apartament în Mamaia.
  • O colecție de șase mașini de colecție, printre care se numără modele de la Cadillac, Mercedes și Oldsmobile.

Pe lângă aceste active tangibile, averea familiei se reflectă și în parcursul lor educațional și profesional. Piedone Popescu Senior și-a completat educația în economie la vârsta de 39 de ani, în timp ce fiul său a urmat o carieră politică, devenind deputat PSD în 2020.

Averea și influența familiei Piedone Popescu în peisajul politic și administrativ al Capitalei și Sectorului 5 ridică întrebări esențiale despre etica și responsabilitatea în gestionarea funcțiilor publice. Cu o astfel de concentrare de putere și resurse, este imperativ ca cetățenii să rămână vigilenți și să solicite transparență și integritate din partea reprezentanților lor.

sursa: defapt.ro

Comments are closed.