Press "Enter" to skip to content

Cum a dat degeaba 8,4 milioane de lei pe iarbă primarul zero Daniel Florea

Gazonul dintre sinele de tramvai care a provocat blocajul de marți de pe liniile 32 și 23 a fost scos complet de Primăria Sectorului 5.

Surse din STB (fostul RATB) au declarat pentru Ziare.com ca instituția a înștiințat primăria Sectorului 5, condusă de primarul zero Daniel Florea, că înălțimea gazonului nu era conformă, adică depășea înălțimea șinelor, iar în consecință acesta a fost îndepărtat.

Amintim că 10 tramvaie au rămas blocate, marți dimineață, între Piață Rahova și Șoseaua Progresului. Surse din STB (fosta RATB) au declarat, marți, pentru Ziare.com că blocajul a fost cauzat de gunoaiele aruncate de cetățeni pe gazon și care s-au blocat în grilajul de sub tramvai.

Incidentele s-au înmulţit. Ultimul s-a produs chiar pe 9 octombrie, când zeci de vagoane care circulau pe liniile 23 şi 32 au rămas blocate după ce un tramvai s-a împotmolit tot din cauza gazonului, iar călătorii au aşteptat zeci de minute în staţii sosirea unui mijloc de transport.
Până la urmă, proiectantul lucrării, angajat de Primăria Sectorului 5, S.C. Greenbox S.R.L., şi cele cinci firme angajate să realizeze lucrările de înierbare, au luat decizia de a îndepărta gazonul pus în ultima lună pe acest tronson.
Primăria Sectorului 5 a organizat în această vară o licitaţie publică prin care a acordat un contract în valoare de peste 8,4 milioane de lei pentru plantarea de gazon între şinele de tramvai, pe o suprafaţă de aproape 49.000 de metri pătraţi. În nota de fundamentare a proiectului, primăria susţine că e nevoie de această lucrare deoarece „gazonul ajută la calmarea psihicului uman„.

foto: ziare.com

Comments are closed.