Press "Enter" to skip to content

Cum mai arată metroul din Drumul Taberei?

Răspunsul este simplu: neterminat. După mulţi ani de amânări, lucrări întârziate, întrerupte, avarii neprevăzute şi mulţi bani alocaţi pentru acest proiect, metroul din Drumul Taberei încă nu este gata. Dacă acum 3-4 ani aceasă magistrală încă mai era un subiect de glumă, astăzi nimeni nu mai râde. Anul acesta se implinesc 7 ani de la începerea lucrărilor şi deja sunt zvonuri cum că finalizarea s-ar mai amâna cu încă un an, cel putin.

Conform ultimelor date furnizate de către Metrorex, la data de 13 februarie 2018, structura de rezistenţă era finalizată în proporţie de 95 %, fundația căii de rulare ajunsese la 86,30 % din

construcţie, şi doar puţin peste jumătate (50,76 %) din finisaje erau executate. Primul termen pentru finalizarea acestei linii de metrou era in anul 2015.

Vă reamintim ca investitia consta în construirea a 10 staţii de metrou, un depou, 6,8 kilometri de cale de rulare, la un cost total de peste un miliard de Euro. Ce-i drept, este o investitie perfect justificată, care va fluidiza foarte mult traficul din sectorul 6, când va fi gata. Conform estimărilor Metrorex, 19 milioane de călători vor folosi anual acest traseu, iar traficul la suprafata va fi redus considerabil. Luând în calcul importanţa acestei investiţii pentru dezvoltarea sectorului 6, dar şi a Bucureştiului în general, de ce nu vedem mai multe eforturi ale oficialilor pentru urgentarea lucrărilor? De ce în fiecare an primim doar noi amânări, suplimentări de fonduri şi lucrări care par să nu se termine?

Am pregatit mai jos o serie de poze efectuate la începutul lunii martie, pentru a vă face o idee despre stadiul actual al lucrărilor:

Surse imagini: forum.peundemerg.ro

Cristian C.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.