Press "Enter" to skip to content

Directoarea Centrului Cultural care a organizat paranghelia din Sectorul 5 : „Nu vreau să merg la închisoare, eu nu sunt genul care să execut ordinele”

Preţul odei lui Bittman: 11.000 de euro ca prezentator şi 11.000 de euro pentru trupa Holograf! Pentru că n-a vrut să semneze o achiziţie trucată, directoarea Centrului Cultural a fost demisă de primarul Florea cu o zi înainte de eveniment, potrivit libertatea.ro

Edilul sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea, a plătit 700.000 de euro pentru un festival unde elevii au fost obligați să îl omagieze pe edil. Asta după ce în 2017 primarul PSD a aruncat peste cinci milioane de euro pe paranghelii, 700.000 de euro fiind prețul achitat pentru festivalul Yakasha.
În weekend-ul trecut,  primarul Daniel Florea a sărbătorit 50 de ani de existenţă a Sectorului 5. Totul în jur a costat enorm, dar oamenii strânşi nu au știut că fiecare lucru de acolo a fostă plătit la cel puțin preț dubul, din banii publici ai Sectorului 5.

Doar animatorii pentru un show de copii, de patru ore, încasează 30.000 de lei. Ansamblul de la Clejani, „care pe piaţa normală ia cam 5.500 de euro pentru un concert de 45 de minute”, după cum spune unul dintre oamenii din interiorul evenimentului, e plătită acum cu 20.000 de euro.

O firmă de curăţenie e acceptată ca având experienţă în evenimente culturale!

„Achiziţia a fost una cu dedicaţie!”, explică, cu acte, unul dintre oamenii Centrului Cultural al Sectorului 5, centru care a organizat evenimentul.

„Firma Libro Events, care face curăţenie, nu avea dreptul să câştige pentru că se prevedea în caietul de sarcini experienţă în evenimente culturale”, spune angajatul Centrului.

Ramona Manole, directoarea Centrului Cultural, se opune aranjamentului.

Sunt câteva săptămâni grele pentru că, fix în lunea de dinainte de eveniment, Mihaela Neagu, patroana firmei care câştigase, „a apărut agresivă în Centru, ca să ceară banii. Nu avansul, banii!”, scrie libertatea.ro

„Nu vreau să merg la închisoare, eu nu sunt genul care să execut ordinele”, spune directoarea Manole colegilor.

Cu câteva zile înainte, ea trimisese o „solicitare de explicaţii” către Comisia de Evaluare, care făcuse ca firma Libro Events să ia potul de 700.000 de euro.

foto: recorder.ro

Comments are closed.