Press "Enter" to skip to content

O clădire emblematică a Capitalei va dispărea. A început demolarea fostului “mall”, Magazinul Universal București. Cladirea este construită în 1929.

Ieri a demarat operaţiunea de reconstrucţie a clădirii magazinului Bucureşti,  unul dintre cele mai cunoscute centre comerciale ale Capitalei înainte de 1989 care ulterior a fost abandonată în ruină, afectând imaginea bdului Brătianu din centrul Bucureştiului.

Clădirea a fost cumpărată la finalul lui 2013 de doi investitori olandezi cu peste 4 mil. euro de la moştenitorii familiei Bunescu, cea care a fondat magazinul în urmă cu aproape un secol.

Magazinul Bucu­reşti, mai exact clă­direa din centrul istoric al Capitalei, a intrat într-un proces de renovare ce urmează a fi finalizat în prima parte a anului vii­tor. De lucrare se va ocupa compania de project management şi consultanţă în construcţii Vitalis Consulting. Aceasta va asigura şi servicii de cost management, mana­gement de şantier şi servicii de siguranţă.

Din datele ZF, clădirea ur­mează a fi reconfigurată pentru a fi transformată în imobil de birouri, cu retail doar la parter.

„Magazinul Bucureşti este o amintire a unor vremuri de aur, fiind unul dintre cele mai vechi şi cunoscute magazine din Capitală, locul unde se putea găsi orice, de la haine şi accesorii la camere foto, instrumente muzicale şi electro­casnice“, spun oficialii Vitalis. Ei adaugă că această clădire are o suprafaţă totală de 4.235 mp şi este amplasată pe bulevardul I.C Brăitanu, în sectorul 3 al Capitalei. „Această clădire este amplasată într-o zonă protejată – numită zona protejată nr. 04 a bulevardului modernist Magheru. Fiind am­plasată pe bulevardul I.C. Brătianu la numărul 36, această clădire se află în inima Bucureştiului, la 290 de metri de staţia de metrou Piaţa Unirii şi la 500 de metri de staţia de metrou Universitate.“

foto: Metropotam

Comments are closed.