Press "Enter" to skip to content

Comisia de Urbanism a PMB a avizat favorabil PUZ-ul necesar construirii Spitalului ”SfântulVasile cel Mare”

Planul urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii spitalului de urgenţă „Sfântul Vasile cel Mare” pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte a fost avizat favorabil, miercuri, în unanimitate, de Comisia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Reprezentanţii PMB precizeazăcă „PUZ-ul va crea premisele modernizării şi dezvoltării întregii zone din apropierea spitalului şi transformării sale într-un pol de creştere urbană”. Potrivit acestui Plan Urbanistic, se va resistematiza complet întreaga zonă prin reglementarea traficului prin drumuri noi, cu două benzi pe sens, intersecții și sensuri giratorii noi.În plus, va fi amenajată o stație de metrou la intrarea în spital și un parc în zona verde din vecinătatea unității medicale.

Construcţia spitalului ar urma să înceapă anul viitor şi va fi gata în 4-5 ani. Spitalul va avea 1015 paturi, 37 de săli de operație și 60 de linii de gardă. În noua unitate medical vor fi relocate Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, precumșisecția de pediatrie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Investiția se va derula în baza unui protocol de colaborare cu Ministerul Sănătății încheiat în toamna anului trecut. Primăria Sectorului 1 va asigura, din resurse proprii, investiția în construirea şi dotarea noii unități medicale.

„Toţi sunt banii Primăriei Sectorului 1 şi cu aparatura medicală. Când îl predăm, îl predăm la cheie Ministerului Sănătatii. Tot acest proiecte s-a facut împreună cu Ministerul Sănătăţii în baza protocolului din luna septembrie 2017. (…) Vor fi locuri de parcare suficiente. Avem 7,2 hectare. Este un spital de care Bucureştiul va avea nevoie. Vor fi relocaţi toţi medicii şi asistenţii din cele trei locaţii”, a spus primarul.

Denisa R.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.