Press "Enter" to skip to content

Trei agenții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență funcționează în Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență

HTML Image as link
Qries

Primarul General, Gabriela Firea, a verificat astăzi, 12 octombrie, activitatea la Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență, unde funcționează trei agenții cu atribuții în gestionarea urgențelor.

În primele patru luni de la operationalizare, Centrul Municipial Integrat pentru Situații de Urgență, (CMISU) a preluat, prin cele trei agenții care s-au relocat în cadrul acestui obiectiv, (Centrul 112 și dispeceratele ISU și SMURD), un număr de aproape 100.000 de solicitări.

Având în vedere că Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență este dotat cu echipamente IT și de comunicații de ultima generație, relocarea celor trei dispecerate a însemnat o creștere a eficienței și a eficacității instituționale, o reducere semnificativă a timpilor de răspuns al autorităților, precum și o integrare a activităților acestor agenții.

În perioada următoare și dispeceratul SABIF se va reloca în CMISU, urmând că celelalte agenții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență să își relocheze activitatea în centru (Poliția București-Ilfov, Jandarmeria București-Ilfov etc.)

Primarul General, Gabriela Firea: “Mă bucur că, la doar patru luni de la operaționalizarea Centrului pentru Situații de Urgență, acesta își dovedește eficientă! Având în vedere că acest obiectiv a fost dotat cu aparatură de ultima generație, activitatea de gestionare a situațiilor de urgență a fost optimizată, iar specialiștii agențiilor care au atribuții în gestionarea situațiilor de urgență beneficiază de cele mai bune condiții de lucru, mai ales că s-au realizat toate reconfigurarile și s-au suplimentat dotările solicitate de către aceste instituții. Centrul Municipial Integrat pentru Situații de Urgență reprezintă punctul unic al dispecerizarii tuturor situațiilor de urgență, ceea ce, în mod sigur, se traduce printr-o optimizare a timpilor de reacție, o coordonare unitară și, nu în ultimul rând, prin creșterea siguranței cetățenilor”.

Centrul Municipial Integrat pentru Situații de Urgență (CMISU), situat în Șoseaua Cotroceni nr. 34 din sectorul 6, are o suprafață totală de 6061,75m² și este structurat pe trei niveluri.

CMISU include Sistemul Informatic Integrat care stă la baza centrului de comandă și control. Acesta asigura coordonarea centralizată a instituțiilor implicate, făcând posibilă vizionarea tuturor resurselor disponibile pe stațiile de lucru și pe un ecran unic de mari dimensiuni (video-wall).

De asemenea, sistemul informatic comunică și cu Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgentă (112), Sistemul de Management Informațional pentru Situații de Urgentă, Sistemul de Monitorizare Trafic (BTMS), “Linia verde” a PMB, DISPEC – Sistemul românesc de teletriaj și dispecerizare din cadrul SABIF (Serviciul de Ambulanță București Ilfov), Aplicația de gestiune a paturilor libere din spitale (ASSMB), Banca de date urbană a PMB, sistemul de fluxuri video al Metrorex, Sisteme AVL de localizare resurse de intervenție;

CMISU deține sisteme de colectare automată a datelor din sistemele operatorilor de sprijin care monitorizează factorii de risc și transmit alerte, precum și sisteme de alertare și avertizare de tip broadcast (panouri stradale, panouri Metrorex, sirene, mesaje SMS). Dotările clădirii asigura funcționarea independența timp de minim 72 de ore, în acest fiind prevăzută cu generatoare de energie electrică, rezervă de combustibil de peste 6 tone, precum și rezervă de apă de 4 tone.

HTML Image as link
Qries
More from DiverseMore posts in Diverse »

Comments are closed.

HTML Image as link
Qries