Press "Enter" to skip to content

Pază de zeci de milioane de euro în Sectorul 2 al Capitalei

Administrația Domeniului Public a Sectorului 2 al Capitalei a atribuit două contracte către firma Ares Guard SRL, în valoare de aproximativ 61 milioane lei, pentru următorii 4 ani. Acestea prevăd asigurarea a 132 posturi permanente.

Potrivit Sistemului Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), mai marii de la Sectorului 2 al Capitalei au atribuit în decembrie 2017 și în ianuarie 2018 două contracte de pază, ele fiind contracte subsecvente la contractul cadru încheiat de Ares Guard SRL cu ADP Sector 2.

Potrivit anunțului de atribuirea, publicat pe site-ul public de licitații, au fost luate în considerare la negocieri doar ofertele firmelor de pază care au respectat criteriile de selecție calitativă. Singura firmă calificată ar fi fost doar Ares Guard SRL, potrivit anunțului.

În aceeași perioadă, dar în urmă cu doi ani, Primăria Sectorului 2 atribuia fără licitație un contract de peste 11 milioane lei (fără TVA) pentru paza școlilor și a altor imobile din patrimoniul public al sectorului, sumă ce depășea cu mult plafonul inițial al achiziției. Chiar și după arestarea primarului Onțanu, secretar UNPR și fost consilier general PSD la Primăria Capitalei, ADP mai vira în conturile Ares Guard SRL alte aproape 4 milioane de lei și tot fără licitație. În total: 16 milioane de lei în doar câteva luni, fără nici cea mai mică urmă de transparență!

Edilul sectorului 2 vrea firmă de pază proprie

În luna martie, a fost suspus la vot proiectul de hotărâre privind solicitarea acordului Consiliului General al Muncipiului București pentru împuterncirea Consiliului Local Sector 2 în vederea înființării unei firme de pază la Sectorul 2, inspirat de Primăria Capitalei. Proiectul a fost respins, însă ce este foarte interesant la acest proiect este votul PMP. Astfel că PMP actual, condus de Traian Băsescu, susține inițiativa PSD de înființare a unei firme de pază. În mod surprinzător, firma de pază a Primăriei Capitalei oferă tarife mai mari decât firmele de pază renumite din Sectorul 2. Se poate observa, în aceste condiții că este vorba de o înțelegere PSD-PMP, în Primăria Sectorului 2. Iar dacă luăm în considerare faptul că, teoretic, interesul public trebuie să primeze, putem asocia inițiativele de genul celei prezentate mai sus ca fiind exact…invers.

sursa foto:  thehardcorecloser.com

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *