Press "Enter" to skip to content

Un nou dosar de corupție la Administraţia Spitalelor Bucureşti

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează percheziții la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) și la spitalele Colțea și Sfântul Luca, în cadrul unui nou dosar de corupție. Surse judiciare au confirmat pentru Hotnews.ro desfășurarea acestor operațiuni, marcând o nouă etapă în investigațiile anticorupție din sectorul sanitar.

Contextul Anchetei:
DNA a anunțat oficial că ancheta vizează suspiciuni privind infracțiuni de corupție comise de funcționari publici în 2023. Acestea sunt legate de o procedură de achiziție publică, specificând implementarea de servicii IT în unele spitale din București. Perchezițiile au loc după obținerea autorizărilor legale necesare de la instanța competentă.

ASSMB, subordonată Primăriei Capitalei, gestionează 19 spitale în București, iar perchezițiile vizează, în particular, spitalele Colțea și Sfântul Luca. Această acțiune reprezintă un efort continuu de monitorizare a activităților din instituțiile publice, în special în domeniul achizițiilor publice.

Reacția ASSMB:
Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale București a răspuns solicitării DNA, oferind contracte de achiziție publică din 2022 și alte documente necesare. Instituția subliniază sprijinul său total față de activitatea anticorupție și angajamentul de transparență și legalitate în toate activitățile sale.

Recent, Cristian Plută, fost director al ASSMB, a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Într-un caz conexe, George Cristescu, fostul manager al Spitalului Colentina, a recunoscut vinovăția, acceptând o pedeapsă cu suspendare. Plută ar fi primit mită de 20.000 de euro de la Cristescu și ar fi favorizat anumite firme în licitații, primind 5% din valoarea contractelor.

Aceste percheziții marchează un nou capitol în eforturile DNA de a combate corupția în sistemul sanitar românesc, reflectând o atenție crescută asupra achizițiilor publice și managementului instituțiilor medicale. Rezultatele anchetei sunt așteptate cu interes de opinia publică și pot avea implicații semnificative pentru sectorul de sănătate din România.

More from Primăria CapitaleiMore posts in Primăria Capitalei »

Comments are closed.