Press "Enter" to skip to content

Firea angajeazā hingheri de maşini! Unde nu mai este legal sa parcām

Consiliului General al Municipiului Bucureşti a aprobat regulamentul care prevede ridicarea maşinilor parcate neregulamentar şi care blochează traficul.

Compania Municipală Managementul Transportului se va ocupa de această activitate care prevede ridicarea,transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar.

“Acest proiect vine în sprijinul fluidizării traficului din Capitală şi vizează strict acele vehicule staţionate neregulamentar pe străzile din Capitală. Sunt situaţii în care este blocată circulaţia vehiculelor de interventie in caz de urgenta, ambulante sau masini de pompieri, precum si accesul in spitale, scoli, institutii publice, dar si circulatia mijloacelor de transport public sau activitatea utilajelor de deszăpezire şi salubrizare. Nu ne transformam în hingherii de maşini ai Capitalei! Pentru maşinile parcate neregulamentar, dar care nu blochează căile de acces, vor fi găsite alte mijloace de sancţionare”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Hotărârea adoptată prevede că procesul este unul continuu, activităţile urmând a fi asigurate 24/24 ore.

Tarifele de ridicare şi depozitare a maşinilor vor fi: 350 de lei pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de până la 5 tone inclusiv, 470 de lei pentru vehiculele cu masa maximă autorizată de peste 5 tone.

Tariful de depozitare, care se va calcula pe un interval de 24 de ore, începând cu data şi ora depozitării, va fi de 150 lei/zi.

Dispunerea ridicării vehiculelor staţionate neregulamentar se va face decătre poliţişti rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, ori poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locala şi Control a Municipiului Bucureşti.
Maşinile parcate neregulamentar în Bucureşti vor fi ridicate de Compania Municipală Managementul Transportului, la dispoziţia poliţiştilor. Tarifele pentru recuperarea autovehiculelor sunt de 350 de lei în prima zi pentru maşinile mai mici de cinci tone şi 470 de lei pentru cele care depăşesc această masă. Activitatea de ridicare se va desfăşura non-stop, iar pentru fiecare zi de depozitare a maşinii proprietarii vor plăti câte 150 de lei.

foto: 4Tuning

Comments are closed.