Press "Enter" to skip to content

Gabriela Firea: resping ferm acuzațiile apărute în presă referitoare la presupusă infectarea nou-născuților stafilococ auriu

Primăria Municipiului București, condusă de Gabriela Firea, și Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Panait Sârbu” resping ferm acuzațiile apărute în presă referitoare la presupusă infectare a celor 10 nou-născuți și solicită rectificarea informațiilor eronate, conform prezențelor precizări.

O minimă documentare și solicitarea unui punct de vedere oficial ar fi fost suficiente pentru a evita răspândirea de informații  false, menite să dezinformeze opinia publică, susțin reprezentanții Municipalității.

„Semnalăm, pe această cale, că difuzarea de către mass-media a unor informații neverificate și fără a avea documente care să ateste o legătură directă între Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Panait Sârbu” și presupusă infectare a celor 10 nou-născuți, aduce prejudicii serioase sistemului de sănătate și scade încrederea pacienților în calitatea actului medical”, au precizat sursele citate prin intermediul unui comunicat de presă.

Reprezentanții PMB susțin că cei 10 nou-născuți nu au fost „transferați” la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” ci au fost externați din maternitate fără să prezinte vreun semn de afectare cutanata.

De asemenea, potrivit documentelor, internarea bebelușilor la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” s-a realizat la un interval de 10-21 de zile de la externarea din maternitate, mai susțin autoritățile bucureștene.

Facem precizarea că, în prezent, la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Panait Sârbu”, se derulează o investigație epidemiologică pentru a stabili dacă există o legătură între nașterile celor 10 bebeluși și informațiile apărute în presă.

„De asemenea, este important de menționat că în lunile octombrie și noiembrie 2018, la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Panait Sârbu”, s-au născut, în total, 637 copii, fără complicații infecțioase declarate. Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Panait Sârbu” a alocat anul trecut 793.253 de lei pentru dezinfecție, iar în 2018 s-au alocat 937.631 de lei tot pentru prevenirea infecțiilor. Subliniem faptul că, în secția de neonatologie și în tot Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Panait Sârbu”, procedurile de prevenire a infecțiilor sunt strict aplicate”, au mai menționat autoritățile locale.

Comments are closed.