Press "Enter" to skip to content

Eșec în alungarea ciorilor din Parcul Cișmigiu: Aparatele de speriat păsările nu dau rezultate, oamenii se simt terorizați

În parcul Cișmigiu din București, aparatele montate pentru a alunga ciorile au dat greș în misiunea lor. În loc să sperie păsările, acestea au devenit o sursă de teamă pentru oameni. Dispozitivele pornesc aleatoriu și produc sunete înspăimântătoare, însă ciorile s-au adaptat deja la ele și nu mai sunt afectate. Situația a dus la cauționarea trecătorilor, care simt că se află într-un film de groază, fără ca efectul scontat să fie obținut.

Jurnaliștii de la Digi24 au încercat să obțină un punct de vedere din partea Primăriei Capitalei și a Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, însă fără succes până în prezent. Lipsa unui răspuns din partea autorităților stârnește nemulțumire în rândul publicului, care se așteaptă la măsuri eficiente pentru gestionarea situației.

În contrast cu experiența nefericită din București, alte țări au abordat metode inovatoare pentru a gestiona problema ciorilor. De exemplu, în Sri Lanka, autoritățile au decis să acopere publele de gunoi pentru a descuraja prezența ciorilor. În Tokyo, aceste păsări au fost alungate din oraș utilizând capcane și roiuri de albine. În Suedia, o altă abordare creativă implică învățarea păsărilor negre să colecteze resturile de țigări și gunoaie, în beneficiul curățeniei urbane.

Pentru parcul Cișmigiu, soluționarea problemei rămâne în continuare o provocare pentru autorități, iar cetățenii așteaptă măsuri eficiente și mai prietenoase pentru mediu în gestionarea acestei situații.

sursa foto: hotnews.ro

Comments are closed.