Press "Enter" to skip to content

Cristian Olteanu: Incompetența și reaua credință a primarului Daniel Florea blochează cel mai important proiect de dezvoltare al Sectorului 5

Primarul “Zero” al Capitalei, Daniel Florea, îşi bate joc de un proiect care prevede construirea a 40.000 de locuinţe în Sectorul 5.

PNL a iniţiat in 2008 cel mai important proiect de dezvoltare al sectorului 5 şi al Capitalei. Pe un teren de 110 ha din zona Antiaeriană, aflat în administrarea sectorului 5, se doreşte construirea unui nou cartier, în care vor fi edificate 40.000 de unităţi locative, o maternitate, o sală polivalentă, un bazin olimpic de înot, un muzeu, un centru administrativ, unităţi de învăţământ şi toate funcţiunile necesare pentru o dezvoltare urbanistică la nivelul secolului XXI, susține președintele PNL Sector 5 și liderul aleșilor generali liberali- Cristian Olteanu.

PNL Sector 5 atrage atenţia primarului Daniel Florea, prin intermediul unui comunicat de presă, sa se ocupe serios de proiectul iniţiat de PNL şi să nu îl sacrifice fără motiv. Concret, edilul “Zero” al sectorului 5 a propus in luna mai, ilegal, stabilirea amplasamentului proiectului – dezmembrarea terenului prin hotărâre a Consiliului Local Sector 5, pentru care nu are nicio putere in acest sens.

Ulterior, după ce in luna mai a luat aceasta decizie ilegala, edilul “Zero” a venit ieri, 23 august, in şedinţa Consiliului General al Capitalei si a încercat să îşi acopere această ilegalitate, lucru care nu ar fi permis continuarea implementării proiectului. Această tentativă a fost respinsă de către aleşii generali liberali.

„Nici măcar acum, Primarul Florea nu a înţeles că pentru un proiect de asemenea amploare trebuie să fie pregătit corespunzător şi să respecte procedurile legale. Prin modul său de a acţiona Primarul Sectorului 5 îşi bate efectiv joc de acest proiect atât de important pentru Sectorul 5, distrugând orice şansă ca acesta să fie implementat”, a precizat Cristian Marian Olteanu prin intermediul unui comunicat de presă.

Astfel, PNL Sector 5 îl somează public pe edilul “Zero” să facă toate demersurile necesare şi legale pentru ca acest proiect care prevede construirea a 40.000 de locuinţe să se poată realiza. În cazul în care nu are capacitatea şi cunoştinţele necesare pentru a duce la bun sfârşit un proiect de asemenea amploare, îi solicităm public să lase în fruntea Primăriei Sector 5 pe cineva mai competent.

„PNL în calitate de iniţiator al acestui proiect va acorda sprijinul necesar oricărei administraţii competente care dă dovadă că îşi doreşte cu adevărat să dezvolte Sectorul 5. Îi solicităm pe această cale Primarului Florea să facă toate demersurile legale, să vină pregătit în faţa Consiliului General, să pregătească documentaţia în mod corespunzător astfel încât să nu sacrifice cel mai important proiect al sectorului de dragul orgoliilor personale”, a conchis Cristian Marian Olteanu.

Comments are closed.