Press "Enter" to skip to content

Copii defavorizați primesc sprijin din partea Consiliului General al Municipiului București

Consiliului General al Municipiului București împreună cu primarul Capitalei acordă un  ajutor in valoare de 450 de lei elevilor ai căror părinți au o stare financiară nu tocmai bună, prin acordarea acestui supliment financiar se urmărește combaterea abandonului școlar.

Prin urmare dacă vă aflați printre cei care au copii înscriși la școală cu vârste cuprinse între 6-14 ani, iar dacă venitul pe membru de familie este  sub 1900 de lei, aveți domiciliul stabil în București de cel puțin șase luni sau viză de reședință emisă de cel puțin 6 luni de la data cererii și nu figurați în evidențele Primăriei cu datorii, puteți beneficia de acest ajutor.

Atenție însă, acest ajutor se acordă, o singură dată pe an, fiind vorba de anul școlar ( septembrie- iunie) doar prin virament bancar în contul tutorelui copilului și doar dacă prezentați un bon fiscal ștampilat sau factură fiscală care să ateste că obiectele pe care le-ați cumpărat sunt cărți, rechizite pentru copii, papetărie, conform listei care urmează să fie publicată pe site-ul D.G.A.S.M.B (menționăm că la data redactării articolului, site-ul nu era funcțional).

Produsele care pot fi cumpărate și care vă pot aduce cei 450 de lei sunt următoarele:

  1. Cărți care ajută la creșterea și dezvoltarea corespunzătoare a copiilor precum manuale, culegeri, cărți care fac parte din lectura obligatorie impusă de școală, cărți audio, litere și scriere, matematică și logică, știință și viață, educație medicală, civică și etică.
  2. Rechizite și papetărie pentru copii cum ar fi : instrumente de scris și corectură, articole din hârtie, caiete și coperți, penare ghiozdane și multe alte articole școlare

Așadar dacă ați făcut dovada plății, aveți cetățenie română ( ambii părinți) sunteți cu plățile la zii, puteți trimite doar prin poștă cererea și documentele aferente la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului București din strada Constantin Mille nr.10 sector 1.

Reprezentanții D.G.A.S.M.B  vor verifica autenticitatea și valabilitatea documentelor depuse, după care în funcție de perioada lunii în care dumneavoastră ați trimis cererea respectiv documentele, veți primi prin virament suplimentul de 450 de lei în termen de maxim 30 de zile.

Conform Primăriei Capitalei cererile pot fi trimise după 15 zile de la data aprobării Hotărârii Consiliului General al Municipiului București, întrucât proiectul a fost aprobat cu 36 de voturi la data de 23.08 teoretic în data de 07.09 puteți solicita acordarea suplimentului pentru cărți și rechizite.

 

Cristian R.

sursa foto : www.ziarelive.ro

Comments are closed.