Press "Enter" to skip to content

Scandal la ședința de consiliu local la Primăria Sectorului 1.

Nici bine nu a început ședința de consiliu, că s-a și terminat. Consilierii locali nu s-au înțeles în alegerea Președintelui de ședință, opoziția invocând faptul că doamna secretar general schimbă documente oficiale cu 10 minute înainte de ședință.  Grupul consilierilor locali PNL au afirmat că au primit un mail în care se alegea președintele de ședință pe o perioadă de 3 luni, însă la ședință s-a venit cu propunerea ca presedintele să aibă mandat de o zi.
Neînțelegerile dintre secretarul general și opoziție au condus la ieșirea PNL si USR din sala de ședință .
Astfel, ședința a fost suspendată, certurile continuând.  În  acest moment , reprezentații PNL si USR sunt în  sală, așteptând ca presedintele să încheie sedinta, lucru care nu se întâmplă.
foto: Economica.net

 

Interviu cu Porumb Ramona, liderul consilierilor locali PNL Sector 1

 

  1. Ce părere aveţi despre ce s-a întamplat astăzi în sedinţa de consiliu?

Astăzi în şedinţa de consiliu practice a avut loc un eveniment. Am avut pe ordinea de zi un proiect care nu avea de ce să mai fie introdus, deoarece data trecută, proiectele aşa cum au venit, precum şi acest proiect privind alegerea preşedintelui de şedinţă, aşa cum el a venit în documentele trimise de doamna secretar, aşa cum era precizat şi pe ordinea de zi pe care cei de la secretariat ne-au înmânat-o în şedinţă, era vorba de alegerea preşedintelui de şedinţă pe 3 luni. În procesul verbal, aşa cum apare în înregistrare, printr-o eroare verbal a doamnei secretar, practice dumneaei a zis că se alege preşedintele de şedinţă pentru şedinţa ordinară, însă nu există un articol de lege unde să fie precizat faptul ca noi trebuie să votăm ceea ce este transmis verbal în şedinţă, fără a fi un amendament propus de către consilieri, ci doar o eroare a doamnei secretar. Şi de aici întreaga discuţie, pentru că s-a modificat acea hotărâre, fără ca ea să fie votată în aceea formă în şedinţa trecută a consiliului.

 

  1. Ce părere aveţi de atitudinea colegilor dumneavoastră din PSD?

Este decizia dumnealor dacă vor să fie părtaşi. Eu consider că este un precedent foarte riscant, foarte periculos, şi asta este părerea noastră cu privire la acest subiect, că nu trebuie să acceptam hotărâri care se modifică după ce au fost votate într-o altă formă în consiliul local.

 

  1. Ce părere aveţi de faptul că nu s-a încheiat şedinţa propiu-zis?

Am înţeles că ar trebui să vină o înregistrare în care să vedem dacă doamna secretar a zis că s-a suspendat sau s-a încheiat. Dumneai ar trebui să fie factorul nostru de echilibru în sesnul legalităţii. Dacă dumneai decide altceva, sunt sigură că va răspunde şi e responsabilă de faptele dumneaei şi vom  vedea pe viitor cum va evolua această situaţie, după discuţii colegii mei, cât şi cu celelalte grupuri.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.