Press "Enter" to skip to content

Corp nou de clădire pentru vizitatori la Spitalul Floreasca. Cât a costat investiţia?

Un nou corp de clădire care facilitează accesul vizitatorilor în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca a fost inaugurat miercuri, 7 martie 2018. La inaugurare au participat primarul sectorului 1, Dan Tudorache, alături de  managerul spitalului, Mihai Vasilescu, şi şefii de secţie ai unităţii medicale.

Clădirea are o suprafață de aproximativ 1200 m2 și are în componență sălile pentru aparținători și vizitatori. Accesul acestora la toate etajele spitalului se face prin două lifturi cu o capacitate maximă de 18 persoane fiecare. De asemenea, a fost amenajată o scară de incendiu prin care poate fi făcută, în caz de calamitate, evacuarea pacienților.

De asemenea, odată cu realizarea acestei clădiri, au fost reparate şi alte disfuncţionalităţi ale spitalului, precum montarea unui lift special.

Lucrările au început în urmă cu un an, iar valoarea totală a investiției, de 13 milioane de lei, a fost suportată integral din bugetul Primăriei Sectorului 1.

Printr-o declaraţie, primarul sectorului 1 îşi manifestă interesul pentru investiţiile în sănătate:

„Investițiile în sănătate reprezintă una dintre prioritățile mele în calitate de primar al sectorului 1. De aceea mi-am asumat construirea celui mai modern spital de urgență din Capitală, care se va numi „Sfântul Vasile cel Mare”. Însă, ridicarea unui nou spital de urgență nu înseamnă că vom opri investițiile în Spitalul Floreasca sau în celelalte unități medicale pe care le vom reloca la noul spital, întrucât aceste clădiri își vor păstra funcționalitatea medicală”, a declarat Primarul Dan Tudorache.

Denisa R.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.