Press "Enter" to skip to content

A fost aprobat regulamentul privind acordarea Voucherului Materna București în valoare de 2.000 de lei

Consiliul General al Municipiului București a aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 120/28.03.2018 privind acordarea unui sprijin financiar femeilor gravide din București pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale, denumit voucher-ul Materna București.

Proiectul a fost aprobat cu 47 de voturi, iar un consilier USR s-a abținut.

Concret, proiectul de hotărâre a cuprins Regulamentul de acordare a voucher-ului, iar sumele necesare implementării programului de sprijin vor fi asigurate prin bugetul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

Conform Regulamentului, voucher-ul Materna București, în valoarea de 2.000 de lei, se acordă oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau cu viză de reședință de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10-a de sarcină.

Voucherele au fiecare câte o valoare de 1.000 de lei, împărțite în tichete de câte 50 lei, acordându-se de două ori. Primul voucher, în valoare de 1.000 de lei, se acordă după procesarea cererii, iar al doilea voucher se acordă la cererea femeii gravide, după intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină.

Serviciile și produsele care pot fi achiziționate cu voucher-ul Materna sunt următoarele:

1. Orice serviciu medical necesar monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată, cu care societatea emițătoare a voucher-ului are contract. Serviciul medical nu trebuie să fie neapărat de ginecologie-obstetrică.

2. Orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferența dintre prețul de referință decontat de către CASMB și prețul la raft.

 

sursa foto: Freepik

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.