Press "Enter" to skip to content

Edilul ZERO al Capitalei face parcuri la preț de lux, în timp ce școlile sunt în paragină si Sectorul 5 e sufocat de gunoaie!

Locurile de joacă dintre blocurile și din parcurile din sectorul 5 costă cât cheltuielile și investițiile de la școli, spitale, biserici, curățenia străzilor, ajutoare sociale și toate salariile angajaților pe o jumătate de an! 

Valoarea celor două contracte acordate de SC Amenajare Edilitară și Salubrizare S.A., firma Primăriei Sectorului 5, pentru amenajarea a 34 de locuri de joacă și parcuri, este de 255 de milioane de lei, adică aproximativ 54 de milioane de euro.

Anunțurile au fost publicate pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) pe 13 februarie 2019 și au fost atribuite pe 6 mai firmei Star Pro Center INTL. Celălalt ofertant a fost asocierea King Industrial Enterprises SRL (lider de asociere), Construction Limited Liability Company (LLC) și Abagiu Global Services SRL.

Firma preferată a primarului Florea va amenaja parcurile cheltuind, în 14 luni, cât toate capitolele din execuția bugetară pe primele șase luni ale anului! Conform cifrelor de la Ministerul Finanțelor, PS5 a cheltuit 249,9 milioane de lei în ianuarie-iunie 2019. Aici intră toate cheltuielile realizate pentru locuitorii sectorului: curățenie, deszăpezire, ajutoare sociale, școli, biserici, spitale, transport și salarii ale angajaților. 


Cât reprezintă 255 de milioane de lei Primăria cheltuiește pe parcuri, în 14 luni, echivalentul taxei auto încasate de la oameni în zece ani!  În primele 6 luni ale lui 2019, taxa auto plătită de persoanele fizice din sectorul 5 a fost de 11,9 milioane de lei. Autoritățile vor să investească în reamenajarea parcurilor și spațiilor de recreere de aproape șase ori mai mult decât au investit, în prima jumătate a anului în educație! 

Comments are closed.