Press "Enter" to skip to content

Infrastructura precară, o piedică în desfășurarea mitingului din 10 August

După cum poate bine știți pe data de 10 a lunii August o bună parte din Diaspora și-a anunțat prezența in Piața Victoriei, pentru a-și arăta nemulțumirea față de actuala guvernarea a PSD- ului.

În spațiul media umblă un zvon cum că  numărul participanților la protest se va ridica la câteva zeci de mii, poate chiar un milion.

Demersurile făcute de inițiatorii protestului s-au lovit însă de un refuz al Primăriei Capitalei, un document semnat de vice-primarul Bădulescu, refuză organizarea evenimentului în cauză.

În motivarea refuzului, administratia Primăriei Capitalei explică, faptul că prin organizarea acestui miting Articolul 2 din legea 60/1991 este încălcat.

Prin urmare cererea întocmită de organizatorii protestului ”IESIȚI DIN CASĂ DACĂ VĂ PASĂ”, în vederea aprobării desfășurării protestului nu poate fi soluționată pozitiv.

Membrii ai acestei mișcări însă nu s-au lăsat descurajați si au declarat că acest lucru nu-i poate împiedica, tot odată aceștia  motivați de curiozitate fiind au adresat o întrebarea autorităților.

Poziția lor o veți regăsi mai jos:

”Am dori să-i întrebăm pe distinşii conducători de neam şi ţară dacă ne pot prezenta poziţia acestei comisii referitor la protestul organizat de către PSD în data de 9 iunie 2018. Oare dânşii de ce nu intrau sub incidenţa aceluiaşi articol din lege? Oricum, nu ne plângem de milă, ştim clar ce avem de făcut, am învăţat de la nişte oameni faini cum se obţine o autorizaţie pentru o astfel de manifestaţie încă din anul 1989. De ce îţi este frică, nu scapi!”

În acest sens Primarul Capitalei oferă un răspuns prin care acesta afirmă că întregul trafic ar urma să fie perturbat din cauza numărului prea mare de participanți, iar referitor la mitingul organizat de PSD din data de nouă iunie, unde un număr de un milion de participanți ar fi trebuit să fie prezenți in piată, doamna primar afirmă că numărul simpatizanților PSD, s-ar fi oprit undeva la 400.000, tocmai din această cauză, infrastractura pieței și a străzilor adiacente nu pot face față numărului mare de protestatari, iar traficul ar fi serios perturbat.

Desigur doamna primar nu a luat decizia singură și s-a sfătuit cu reprezentanți ai instituțiilor atât cu cele ce se ocupă de intervenție în cazul situațelor de urgență cât și cu  reprezentanți ai instituțiilor ce se ocupă cu siguranța publică.

Firea încheie cu mențiunea că Primăria Capitalei nu se pune în calea exercitării drepturilor democratice a fiecăruia, enunțând în acest sens și o scurtă definiție a democrației ”  Democrația înseamnă respectarea libertăților cetățenești câtă vreme acestea nu încalcă libertățile celorlalți.”.

Infrastructura precară, o piedică în desfășurarea mitingului din 10 August
Infrastructura precară, o piedică în desfășurarea mitingului din 10 August

E o definiție corectă dar care implică ca ambele tabere să cunoscă temeinic termenul de libertate, de unde incepe libertatea mea și unde se poate opri aceasta, fară ca ea să creeze un conflict cu libertatea altuia, lipsa cunoștințelor sau prezența relei voințe transformă această definiție într-o expresie lipsită de sens. Golirea de substanță ar definiției de mai sus din păcate este perfect valbilă și în cazul politicii adoptate de către cei de la PSD. Măsuri precum dezincriminarea abuzului în serviciu, sau modificările aduse codului de procedură penală nu doar că lasă ”democrația fară democrație” dar transformă spațiul politic într-o scenă a intereselor personale în detrimental cetățenilor plătitori de taxe. Așadar pe viitor doamna Firea când mai lansați asemenea afirmații, vă rugăm să aveți în vedere ce înseamnă cu adevărat democrația și cum funcționează aceasta cu adevărat.

Sursă foto: www.facebook.com

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.