Press "Enter" to skip to content

Mafia imobiliară şi spaţiile verzi din Capitală

Edilul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat astăzi că va depune plângere penală pentru retrocedările de spații verzi, parcuri, curți de școli și grădinițe și locuri de joacă din Sectorul 3, dar și din întregul București.

Organele specializate ale statului trebuie, în opinia sa, să afle cum peste 20 de hectare de terenuri, în valoare de sute de milioane de euro, au ajuns să nu mai figureze în documentațiile urbanistice ca spații verzi și cum au ajuns aceste terenuri să fie propuse de către Comisia pentru Legea 10 de la Primăria Capitalei și de cea de la Primăria Sectorului 3 spre retrocedare și chiar retrocedate.
Mai mult, aceste terenuri au fost trecute de la funcțiunea de spațiu verde la cea de teren construibil, spune primarul Sectorului 3.
Niciun teren spațiu verde cu proprietar privat nu a fost transformat în teren construibil, în timpul celor două mandate ale primarului Negoiță, susține acesta.
Negoiță susține că ar fi vorba despre o grupare de crimă organizată de tip mafiot care s-ar fi ocupat de retrocedări în București și mai ales în Sectorul 3.
Edilul din Calea Dudești a mai declarat că asupra sa se fac presiuni de către anumite ONG-uri pentru a răscumpăra din bani publici anumite spații verzi care au fost retrocedate. Asemenea exemple sunt Parcurile Brâncuși, Toboganul de Piatră sau cele 12 hectare retrocedate din IOR.

Deși aceste ONG-uri pretind că ar dori răscumpărarea acestor spații verzi retrocedate pentru binele cetățenilor, ar fi vorba, în fapt, despre încercarea de a asigura accesul la banii de la bugetul Autorității Locale a Sectorului 3 al anumitor grupări de tip mafiot care s-au ocupat de retrocedări.
Robert Negoiță și-a exprimat speranța că statul român se va dovedi mai puternic decât organizația mafiotă care s-ar fi ocupat de retrocedări.
El a promis că va dovedi organelor statului că aceste spații verzi retrocedate au fost parcuri, dintotdeauna, pentru ca instituțiile competente să constate că au fost în mod ilegal transformate în proprietăți private și terenurile respective să redevină domeniu public și spații verzi.

Comments are closed.